Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανελλαδική συγκέντρωση αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη

"Εφθασε η ώρα μηδέν για τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και για την ίδια την Αστυνομία και θα πρέπει να αντιδράσουμε", τόνισε σε συνέντευξη Τύπου χτες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημ. Κυριαζίδης, με αφορμή την πανελλαδική συγκέντρωση αστυνομικών σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Αστυνομικοί από όλη την Ελλάδα αναμένεται να συγκεντρωθούν στις 3 μμ στο Ιβανώφειο και στη συνέχεια να κάνουν πορεία προς το υπουργείο Βόρειας Ελλάδας. Οπως δήλωσε ο Δημ. Κυριαζίδης, οι εργαζόμενοι αστυνομικοί βιώνουν δεκαετίες τώρα ένα αναχρονιστικό σύστημα διοίκησης. "Θέλει η Πολιτεία ιδιωτική αστυνομία; Ας μας το πει. Ασχολούμαστε με παράδοση δικογράφων και με άλλα ξένα έργα. Ούτε δουλιά της Αστυνομίας είναι να προστατεύει τα συμφέροντα ιδιωτικών εταιριών", πρόσθεσε.

Οσον αφορά τα τελευταία γεγονότα με τη δράση χουντικών στην Αστυνομία, είπε ότι πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά σημείωσε ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων συνδέεται άμεσα και με τις κινητοποιήσεις των αστυνομικών. "Το περιεχόμενο της κασέτας ήταν γνωστό εδώ και δύο μήνες, τώρα όμως ενδιαφέρθηκαν να το βγάλουν" τόνισε. Είπε επίσης ότι κατά καιρούς υπήρχαν κι άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις διάφορων ακραίων στοιχείων. Η Πολιτεία, συνέχισε, παρόλο που τα γνωρίζει αυτά, δεν έχει θεσμοθετήσει την "υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων" που τη θέλουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί και η οποία θα επιλαμβάνεται τέτοιων υποθέσεων, αλλά και υποθέσεων διαφθοράς.

Τέλος, επισήμανε ότι στη σημερινή συγκέντρωση και πορεία το ενδιαφέρον τους θα είναι στραμμένο στην αποφυγή προβοκατόρικων επεισοδίων.

Στη συνέντευξη μίλησαν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Λιμενικό και την Πυροσβεστική, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα γενικότερα θεσμικά, εργασιακά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως και οι αστυνομικοί. Μίλησαν επίσης για το στεγανό τρόπο λειτουργίας των Οργανισμών, όπως για παράδειγμα το Λιμενικό, που αν και πρόκειται για πολιτικό οργανισμό, λειτουργεί σαν στρατιωτική υπηρεσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ