Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Διακόσια παιδιά σε ετοιμόρροπο κτίριο!

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Ετοιμο να καταρρεύσει είναι το ιστορικό διατηρητέο κτίριο, που βρίσκεται στην παραλία της Χαλκίδας και στο οποίο στεγάζεται, εδώ και 20 χρόνια περίπου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης με 200 μαθητές. Παρότι εδώ και χρόνια το αίτημα των κατοίκων είναι να αναπαλαιωθεί το κτίριο ή να κατασκευαστεί νέο, που θα στεγάσει το 3ο Δημοτικό, τίποτα απ' αυτά δεν έχει γίνει.

Η κατασκευή νέου κτιρίου δε θεωρείται εφικτή, αφού στη γύρω περιοχή δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου. Ωστόσο και η πρώτη λύση για αναπαλαίωση του κτιρίου και προσθήκη νέας πτέρυγας θεωρείται αδύνατη, ύστερα μάλιστα από την κίνηση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Δρυ.

Συγκεκριμένα ο Γ. Δρυς - επειδή το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών - απαιτεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας την καταβολή 472 εκατομμυρίων δραχμών, προκειμένου να της παραχωρήσει την κυριότητα του εν λόγω ακινήτου! Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, μετά και από αυτή την κίνηση της κυβέρνησης, αποφάσισε να διεκδικήσει τη δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου και να προβεί σε κινητοποιήσεις, μη ανεχόμενοι άλλες αναβολές, κωλυσιεργίες και εμπαιγμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ