Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
"Απορρίψτε την πολιτική της υποτέλειας"

Ανακοίνωση της ΝΑΣ

Υπέρ της υπεράσπισης των μικρομεσαίων επαγγελματιών και εμπόρων του Νομού Ιωαννίνων, αλλά και των εργαζομένων στα πολυκαταστήματα με τον καθορισμό ωραρίου που θα επιτρέπει την επιβίωσή τους, τάχθηκε η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" στο τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν θέματα όπως το ωράριο καταστημάτων, η πλοήγηση σκαφών στη λίμνη, η απόσπαση κονδυλίων από την Εγνατία, η κατάσταση στη βιομηχανία ξύλου, τα προβλήματα του αεροδρομίου Ιωαννίνων κλπ.

Δυστυχώς, ο νομάρχης και η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΑΣ Ιωαννίνων, αποφάσισε συνεχές ωράριο 8 το πρωί με 8 το βράδυ για τα καταστήματα τροφίμων, το οποίο θα είναι εξοντωτικό για τα μικρομεσαία καταστήματα, αλλά και για τους εργαζόμενους.

Για τη λίμνη των Ιωαννίνων, η ΝΑΣ ζήτησε να προστατευτεί και να μην επιτραπεί η χρήση πλωτών από κανέναν ιδιώτη. Κάθε δραστηριότητα να ασκείται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση των παραλίμνιων ΟΤΑ και τα συλλογικά όργανα των αγροτών και των αλιέων.

Ομως και γι' αυτό το θέμα ο νομάρχης και η πλειοψηφία του ΝΣ αποφάσισαν να παραδώσουν τη λίμνη στους κερδοσκόπους, προβάλλοντας σαν φύλλο συκής τις... προδιαγραφές των σκαφών.

Για την απόσπαση κονδυλίων από την Εγνατία, ο νομάρχης αντί να ταχθεί κατά της κυβερνητικής πολιτικής, που είναι σε βάρος της περιοχής μας, προσπάθησε να την εξωραϊσει και να τη δικαιολογήσει. Το ίδιο έκανε και για τη βιομηχανία ξύλου, αρκούμενος να ενημερώσει το ΝΣ για τις προθέσεις της Αγροτικής Τράπεζας και της κυβέρνησης, να πουλήσουν τη βιομηχανία σε αξιόπιστο φορέα ή ιδιώτη.

Για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται από τις συχνές ματαιώσεις και τις καθυστερήσεις πτήσεων και για το τι πρέπει να γίνει, ο νομάρχης δεν μπήκε στον κόπο να πάρει θέση και ούτε καν σχολίασε την απάντηση του υπουργού Μεταφορών, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να γίνει τίποτα για την αντιμετώπιση ή έστω τη βελτίωση της κατάστασης.

Ο νομός, τονίζει η ΝΑΣ, έχει ανάγκη από νομάρχες και δημάρχους που θα ορθώνουν το ανάστημά τους, θα διεκδικούν, θα αγωνίζονται και όχι να υποκλίνονται απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα της λιτότητας που φέρνει η Ευρωπαϊκή Ενωση και εφαρμόζει η κυβέρνηση.

"Γι' αυτό, καταλήγει η ΝΑΣ, συσπειρωθείτε και αγωνιστείτε για τα μεγάλα προβλήματα που μας βασανίζουν όλους και κάθε μέρα γίνονται μεγαλύτερα. Απορρίψτε την πολιτική της υποτέλειας και της λιτότητας και τους κάθε λογής υποστηρικτές της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ