Παρασκευή 14 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εδεσαν στο λιμάνι τα αλιευτικά

Ιδιοκτήτες τους και ναυτεργάτες διαμαρτύρονται για την ανεξέλεγκτη πώληση εισαγόμενων ψαριών

Δεμένα στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν από χτες τα ξημερώματα τα αλιευτικά σκάφη, που τροφοδοτούν την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου.Ιδιοκτήτες και ναυτεργάτες από νωρίς το πρωί βγήκαν στη στεριά, διώχνοντας από το χώρο της Ιχθυόσκαλας τις νταλίκες με τα εισαγόμενα προϊόντα, απαιτώντας να πωλούνται σε διαφορετικό χώρο από αυτόν που πωλούνται τα ντόπια και να γίνεται έλεγχος για την ποιότητά τους. Οι αλιείς διεκδικούν επίσης καλύτερες τιμές στο πετρέλαιο και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και προβλήτων της Ιχθυόσκαλας.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ειδικές εγκαταστάσεις στην Ιχθυόσκαλα για την πώληση των εισαγόμενων προϊόντων, με ευθύνη της Εταιρίας Αναπτύξεως Ναυτιλίας (ΕΤΑΝΑΛ) του υπουργείου Γεωργίας,οι εισαγωγείς εξακολουθούν να πωλούν τα προϊόντα τους στις εγκαταστάσεις όπου πωλούνται τα ελληνικά και μάλιστα χωρίς να έχουν ταμπέλες που να δηλώνουν την προέλευσή τους. Ομως, το σημαντικότερο είναι, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου Ανεμοτρατών,Νίκος Μπουναφάτσος,ότι δεν ελέγχεται η ποιότητα των εισαγόμενων προϊόντων! Και επιπλέον "Οι εισαγωγείς - σύμφωνα με τον πρόεδρο - για να πουλήσουν τα βρώμικα ψάρια όπως όπως, ρίχνουν τις τιμές σε εξευτελιστικό επίπεδο και αλλάζοντας ταμπέλες παρουσιάζουν τα εισαγόμενα ψάρια σαν ντόπια"! Ο πρόεδρος του Σωματείου Γριγρί,Σπύρος Γαβριήλ,σημείωσε ότι σοβαρότατες ευθύνες γι' αυτή την κατάσταση φέρει και η Κτηνιατρική Υπηρεσία του υπουργείου Γεωργίας,που διενεργεί τους ελέγχους για την ποιότητα των προϊόντων: "Δε γίνεται σοβαρός έλεγχος. Μάλιστα με λίγα χρήματα οι κτηνίατροι κάνουν τα "στραβά μάτια", αδιαφορώντας αν κινδυνεύει η δημόσια υγεία".

Την ίδια ώρα που γινόταν αυτή η συζήτηση λιμενικοί και κτηνίατροι, μετά από παρέμβαση των συγκεντρωμένων, άνοιξαν τα ψυγεία δύο φορτηγών για να ελέγξουν το φορτίο τους. Η μπόχα που βγήκε από τα σάπια ψάρια ήταν κυριολεκτικά αφόρητη. Τα ψάρια κρίθηκαν ακατάλληλα και κατασχέθηκαν τα φορτηγά. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο φορτηγά βρίσκονταν στην Ιχθυόσκαλα πάνω από μία βδομάδα, ενώ όταν ρωτήθηκε η διευθύντρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, γιατί δεν είχαν ελεγχθεί νωρίτερα τα φορτία αυτά, απάντησε: "Δε βρίσκαμε τα κλειδιά"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ