Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Ας σταματήσει επιτέλους το ψέμα!

Επιμένει στην παραπληροφόρηση η κυβέρνηση

Σε καμία περίπτωση οι αποδοχές του νεοδιόριστου καθηγητή με βάση το μισθολόγιο της κυβέρνησης δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 210.000 δρχ.! Την κατηγορηματική αυτή εκτίμηση επαναδιατύπωσε χτες η ηγεσία της ΟΛΜΕ απαντώντας στο όργιο παραπληροφόρησης της κυβέρνησης περί των πραγματικών αποδοχών των εκπαιδευτικών.

Στην έκτη βδομάδα μετά την έναρξη της απεργίας, η κυβέρνηση κάνει πλέον με κάθε τρόπο καθαρό ότι αυτό που την ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να τσακίσει και το κίνημα των εκπαιδευτικών, ένα κίνημα που εξαιτίας της θέσης του στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας, μπορεί να λειτουργήσει ως το σημείο εκκίνησης για τη συγκρότηση ενός εξαιρετικά ευρύτερου λαϊκού κινήματος αμφισβήτησης του συνόλου της αντιλαϊκής πολιτικής της. Γι' αυτό και δε φείδεται ψεύδους προκειμένου να κατορθώσει να στρέψει και σ' αυτή την περίπτωση ευρύτερα λαϊκά στρώματα ενάντια σε έναν ακόμα αγωνιζόμενο κλάδο, αυτή τη φορά τους εκπαιδευτικούς. Ετσι, χτες, μετά την προχτεσινή παρουσίαση από την ΟΛΜΕ των αναλυτικών στοιχείων για τον τρόπο που υπολογίζονται οι αποδοχές των εκπαιδευτικών, τη σκυτάλη της παραπληροφόρησης εκ μέρους της κυβέρνησης πήρε ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης ο οποίος όμως απέφυγε και πάλι να αναφέρει πώς συγκεκριμένα, δραχμή τη δραχμή υπολογίζονται τόσο οι μεικτές αποδοχές όσο και οι κρατήσεις ώστε να προκύπτει στο τέλος ένα αδιαμφισβήτητο ποσό καθαρών αποδοχών. Ο υφυπουργός αρκέστηκε να δηλώσει ότι: "Ο υπολογισμός των κρατήσεων στις αποδοχές που προβλέπει το νέο μισθολόγιο, θα γίνεται σύμφωνα με την Εγκύκλιο Παρακράτησης Φόρου Εισοδήματος του υπουργείου Οικονομικών και τις διατάξεις του προς ψήφιση Μισθολογίου".

Η δήλωση του υφυπουργού δεν απαντά απολύτως σε τίποτα και η εξήγηση είναι πάρα πολύ απλή: Ασφαλείς πληροφορίες, από το χώρο της μηχανογράφησης του υπουργείου του, αναφέρουν ότι έχει γίνει "μεγάλη πατάτα" στον τρόπο που υπολογίστηκαν οι κρατήσεις επί των μεικτών αποδοχών, προκειμένου να μπορέσει ο Κ. Σημίτης να εμφανιστεί στη Βουλή και να δηλώσει πως οι καθηγητές απεργούν γιατί δεν έχουν καταλάβει ότι πληρώνονται πλουσιοπάροχα! Η πρόκληση εκ μέρους της ΟΛΜΕ είναι ανοιχτή και την επαναλαμβάνουμε: Ας βγει όποιο κυβερνητικό στέλεχος θέλει, δημόσια και ας ανακοινώσει δραχμή προς δραχμή, τι ακριβώς προβλέπει το μισθολόγιο να εκταμιευθεί για μεικτούς μισθούς των καθηγητών, τι ακριβώς και πώς υπολογίζεται για κάθε μία των κρατήσεων, και τι ακριβώς μένει υπόλοιπο για να ζήσει αξιοπρεπώς ο καθηγητής. Οσο αυτό δε συμβαίνει, η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει από πάνω της τη ρετσινιά του κοινού απατεώνα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ