Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεισόδιο στις φυλακές Κορυδαλλού

Ηθελαν να αποδράσουν, ήθελαν απλώς να δημιουργήσουν αναστάτωση ή υπηρετούσαν κάποιο σχέδιο; Ο,τι και να έγινε χτες στις φυλακές Κορυδαλλού, τέλειωσε γρήγορα.

Ομάδα κρατουμένων, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλοδαπών στην πλειοψηφία τους, προερχόμενοι από την 4η και 1η πτέρυγα των φυλακών, προχώρησε σε στάση, γύρω στις 6.15, την ώρα του συσσιτίου και άρχισε να σπάει τζάμια των κελιών και να χτυπάει κρεβάτια. Εκατό περίπου άτομα διασκορπίστηκαν προς την 2η και 3η πτέρυγα, όπου ενώθηκαν με μερικούς ακόμη κρατούμενους και από εκεί προσπάθησαν να βγουν οι μισοί στην μπροστά πλευρά της φυλακής, στο χώρο της εκκλησίας και οι υπόλοιποι στην πλευρά των μαγειρείων. Δύο υπάλληλοι των φυλακών, που βρίσκονταν εκεί, κλειδώθηκαν σ' ένα κελί για να μην πιαστούν όμηροι. Τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν περικυκλώσει τη φυλακή για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο απόδρασης, ενώ για δύο περίπου ώρες έπεφταν δακρυγόνα και φωτοβολίδες στους επίμαχους χώρους. Δύο από τις διμοιρίες των ΜΑΤ μπήκαν τελικά στη φυλακή - σχετική πρόθεση φέρεται ότι είχε εκδηλώσει και το υπουργείο Δικαιοσύνης - και γύρω στις 8.00 το βράδυ οι κρατούμενοι επέστρεφαν στα κελιά τους για να αρχίσει μία ώρα αργότερα η καταμέτρηση.

Χτες το πρωί είχε βρεθεί στο προαύλιο της 3ης πτέρυγας κρεμασμένο με γάντζο από παράθυρο κελιού σκοινί μήκους 6 μέτρων. Παράλληλα το απόγευμα 50 περίπου κρατούμενοι των φυλακών της Κω προχώρησαν σε αποχή από το συσσίτιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ