Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θάνατος αγωνιστή

Πέθανε το Σάββατο 15 Φλεβάρη 1997 και κηδεύτηκε τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη από το Νεκροταφείο Μπραχαμίου (Αγιος Δημήτριος) ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΖΙΩΝΗΣ.

Καταγόταν από την Ευρυτανία. Ηταν 69 χρόνων. Πιστός οπαδός του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Αγίου Δημητρίου της ΠΕΑΕΑ. "Είναι δύσκολο να συνηθίσουμε, αξέχαστε φίλε και σύντροφε, πως δε θα σε έχουμε κοντά μας", αναφέρουν στο χαιρετισμό τους οι συναγωνιστές του της Διοίκησης του Παραρτήματος. Και συνεχίζουν: "Ολη τη ζωή σου, από μικρό παιδί, μαζί με την πολυμελή οικογένειά σου, από τότε που εγκαταστάθηκες στην Αθήνα, ρίχτηκες στη βιοπάλη. Στην Κατοχή δόθηκες ολόψυχα στον αγώνα για να σπάσει τα δεσμά ο λαός μας. Δοκίμασες τα βασανιστήρια στα μπουντρούμια των Ταγμάτων Ασφαλείας. Ατσαλώθηκες στις γραμμές της ΕΠΟΝ. Πολέμησες στα Δεκεμβριανά. Και ύστερα γεύτηκες όλων των ειδών τους κατατρεγμούς. Αλλά δε λύγισες.

Σε διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τα μεγάλα μας ιδανικά. Το παράδειγμά σου, η πίστη σου, η αφοσίωσή σου θα είναι για μας οδηγός. Ευχόμαστε στην άξια σύζυγό σου κουράγιο και στα παιδιά σου να σου μοιάσουν.

Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ! Αθάνατος".

Στη μνήμη του Γιώργου Μπαζιώνη πρόσφεραν στην ΚΝΕ για το Συνέδριό της: Το Παράρτημα Αγίου Δημητρίου 50.000 δρχ. Η Ηλέκτρα και ο Στέφανος Θεος 10.000 δρχ. Και ο Μανόλης Μυλογιαννάκης 10.000 δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ