Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΑΛΑΤΣΙ
Τα προβλήματα πληθαίνουν... ο αυταρχισμός δυναμώνει

Την τακτική "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" της δημοτικής αρχής, καταγγέλλει η "Δημοτική αγωνιστική Κίνηση", με αφορμή υπόμνημα κατοίκων να τροποποιηθεί η κυκλοφοριακή μελέτη στην περιοχή Αγίας Ειρήνης

Για αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά καταγγέλλει τον δήμαρχο Γαλατσίου, Β. Παπαδιονυσίου, η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση", καθώς, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε να συζητήσει υπόμνημα πολιτών που ζητούσε την τροποποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης που ψήφισε και εφαρμόζει η δημοτική αρχή, παραπέμποντας το θέμα στις καλένδες. Η στάση αυτή του δημάρχου προκάλεσε την αποχώρηση από τη συνεδρίαση των συμβούλων της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης", ενώ ακολούθησαν και οι σύμβουλοι των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Το υπόμνημα έφερε την υπογραφή, και ανησυχία συνάμα, 209 κατοίκων της περιοχής Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι, καθώς στην περιοχή τους και συγκεκριμένα σε σημείο της Λεωφόρου Βεϊκου το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει μια σειρά από τροχαία ατυχήματα, μερικά από αυτά, δυστυχώς, και θανατηφόρα. Στο σημείο αυτό, που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο βίλες των κληρονόμων του Βεϊκου, οι κάτοικοι ζητούν να δημιουργηθεί ανισόπεδη ή υπόγεια διάβαση και να τροποποιηθεί η κυκλοφοριακή μελέτη στους δρόμους γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής στα οποία φοιτούν 1.200 παιδιά.

"Παρά την επιμονή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να συζητηθεί το υπόμνημα των κατοίκων, ο δήμαρχος το απέρριψε με απαράδεκτα προσχήματα, ισχυριζόμενος ότι δεν είναι θέμα της ημερήσιας διάταξης και πως ο κανονισμός δεν επιτρέπει τη συζήτησή του, ενώ κατηγόρησε τους συμβούλους της αντιπολίτευσης ότι κάνουν λαϊκισμό και τσαμπουκά", καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση". Παράλληλα, σημειώνει πως η "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" τακτική του δημάρχου είναι μέθοδος καθιερωμένη από τον ίδιο και εφαρμόζεται κάθε φορά που στο Δημοτικό Συμβούλιο τίθενται θέματα που ενοχλούν την πλειοψηφία. "Οι δημότες δεν είναι μόνο φοροδοτικές μηχανές, κ. δήμαρχε, για να προσφέρουν στη φορομπηχτική πολιτική που ακολουθείτε, εφαρμόζοντας πιστά τις εντολές της κυβέρνησης. Επιτέλους, σκύψτε επάνω στα πραγματικά προβλήματά τους, αφήστε στην άκρη την τακτική της στείρας αντιπαράθεσης και την περιχαράκωσή σας στο δημαρχιακό μέγαρο", σημειώνει στην ανακοίνωσή της η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε ιδιώτες η δημοτική αγορά (2004-06-22 00:00:00.0)
Υποψήφιος ο Μπάμπης Ασφής (2002-05-24 00:00:00.0)
Να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν (1998-10-10 00:00:00.0)
Αγωνιστής δήμαρχος για ένα καλύτερο αύριο (1998-08-01 00:00:00.0)
Σάλπισμα αντίστασης (1997-12-09 00:00:00.0)
Ασφαιρα πυρά της δημάρχου (1996-01-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ