Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΕΚΕΡΙΔΗ
Τώρα δεν ξέρουν τίποτα...

Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση του ενός κιλού ηρωίνης, που εισήχθη το '93 από τον μεγαλέμπορο ναρκωτικών Α. Χουσεϊνογλου στις φυλακές Κορυδαλλού και διακινήθηκε, σύμφωνα με τη δικογραφία, από κρατούμενους με τη βοήθεια σωφρονιστικών υπαλλήλων, ζήτησε χτες ο εισαγγελέας της έδρας Π. Βέρριος,κρίνοντας ότι δε στοιχειοθετήθηκε η ενοχή κανενός.

Αυτό που είναι βέβαιο ότι στοιχειοθετήθηκε, κατά τη χτεσινή δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, είναι η μεταστροφή της συντριπτικής πλειοψηφίας των κρατουμένων των φυλακών, μαρτύρων στην πολύκροτη υπόθεση, οι οποίοι αναίρεσαν όσα είχαν καταθέσει κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, υποστηρίζοντας ότι είχαν πλανηθεί, αλλά είναι τώρα βέβαιοι ότι οι κατηγορούμενοι δεν είχαν σχέση με τη διακίνηση και πώληση ναρκωτικών.

Μόνο δύο κρατούμενοι... θυμήθηκαν και χτες ότι στις φυλακές γινόταν διακίνηση ναρκωτικών, στην οποία είχαν τότε εμπλακεί ο φερόμενος ως μεγαλέμπορος ναρκωτικών Α. Ζεκερίδης,ο πρώην αρχιφύλακας των φυλακών Θ. Φωτάκης,ο φύλακας Ν. Φαρμάκης και 12 ακόμα άτομα. Ο κρατούμενος Ν. Στέλλας μάλιστα κατήγγειλε ότι όλο αυτό το διάστημα δέχτηκε σειρά απειλητικών για τη ζωή του τηλεφωνημάτων, αν επέμενε να εμφανιστεί και να καταθέσει στο δικαστήριο. Να σημειώσουμε ότι ο Α. Ζεκερίδης εδώ και τέσσερις μήνες ενόψει της χτεσινής του δίκης είχε μεταταχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο ίδιος και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι είναι αθώοι και όλη η υπόθεση δεν είναι παρά μια καλοστημένη σκευωρία σε βάρος τους από κρατούμενους του Κορυδαλλού, που ήθελαν να τους εκδικηθούν. Το δικαστήριο διέκοψε χτες το μεσημέρι ως την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ