Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με υποσχέσεις δε λύνεται το πρόβλημα των πλημμυρών

Τις έντονες επιφυλάξεις της για την υπόσχεση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτη, ότι θα διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες που έγιναν στις 12 Γενάρη, αλλά και για τις εξαγγελίες του πως σύντομα θα αρχίσουν τα αντιπλημμυρικά έργα στο Σπερχειό, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

Η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ τονίζει πως παρά τη φιλότιμη, καλοπροαίρετη και προσεγγιστική προσπάθεια των τεχνικών και των άλλων υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, παρά τις μεγαλόστομες υποσχέσεις του Κ. Λαλιώτη για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των αντιπλημμυρικών έργων στο Σπερχειό και τις δεσμεύσεις ακόμα και των τοπικών παραγόντων για την εκτέλεση και ολοκλήρωση των έργων, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. "Αυτή την πραγματικότητα τη γνωρίζουν πολύ καλά οι κάτοικοι του Νομού Φθιώτιδας. Είναι τελείως διαφορετική και αποκλίνει από τις υποσχέσεις και τις μεγαλοστομίες των εκάστοτε κυβερνήσεων", επισημαίνει η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ στην ανακοίνωσή της.

Τονίζει πως το πρόβλημα του Σπερχειού είναι επαναλαμβανόμενο φαινόμενο - πλημμύρες στην περιοχή ξανάγιναν το '87, '89 και '94 - με τεράστιες καταστροφές στα υπάρχοντα έργα υποδομής, στις καλλιέργειες και στο περιβάλλον. Υπογραμμίζει πως το πρώτο τραγικό της υπόθεσης είναι ότι εδώ και 75 χρόνια - από το 1920 (!) - υπάρχουν διάφορες, άκρως εμπεριστατωμένες, μελέτες για τη διευθέτηση του Σπερχειού από ξένες και ελληνικές εταιρίες. Το δεύτερο τραγικό της υπόθεσης είναι ότι κατά καιρούς εγκρίνονται διάφορα κονδύλια για τα συγκεκριμένα έργα - όπως το πρόσφατο κονδύλι ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων που ποτέ δεν υλοποιήθηκε. "Ποιος είναι υπεύθυνος γι' αυτή την κατάσταση; Ολες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις που μας κοροϊδεύουν με τα δήθεν αντιπλημμυρικά έργα, τις υποσχέσεις τους και την "ειλικρινή λύπη τους" για τα γενόμενα", τονίζει η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

Οσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει έως σήμερα η ΝΕ επισημαίνει πως είναι ανεπαρκή, "γι' αυτό και σε κάθε πλημμύρα αφήνουμε τις ελπίδες μας στη... μεγαλοψυχία του Θεού". Τέλος, καλεί την τοπική, νομαρχιακή και κεντρική διοίκηση να δώσουν ένα τέλος σ' αυτή την ιστορία, ενώ προειδοποιεί πως θα επιβλέψει με μεγάλη αυστηρότητα την κατασκευή των έργων, γιατί "έχουμε κακή πείρα από τη "συνέπεια" των εργολάβων και των κατασκευαστικών εταιριών σχετικά με την ποιότητα κατασκευής, αλλά και το χρόνο αποπεράτωσής τους"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ