Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ
Εδωσαν αγωνιστικό "ραντεβού" στο Κιλελέρ

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας). -

Το αγωνιστικό τους "παρών" στο αγροτικό συλλαλητήριο στις 16 Μάρτη στο Κιλελέρ, θα δώσουν και οι αγρότες της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Οι Συντονιστικές τους Επιτροπές άρχισαν ήδη περιοδείες στα χωριά των επαρχιών Λιβαδειάς, Θήβας και Βορειοκεντρικής Εύβοιας και συζητούν με τους αγρότες για τον καλύτερο συντονισμό και τις μορφές δράσης που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Μέσα στο πλαίσιο αυτό και για την ενημέρωση των άλλων στρωμάτων της Βοιωτίας, οι φορείς των οποίων εξέφρασαν το προηγούμενο διάστημα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον ηρωικό αγώνα των αγροτών (επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς), οργανώνεται την 1η Μάρτη παμβοιωτική σύσκεψη φορέων.

Οι αγρότες, όμως, της Εύβοιας δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την αντιαγροτική πολιτική ξεκληρίσματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των εγχώριων εκφραστών της, σε κυβερνητικό και κομματικό επίπεδο, αλλά και τη φορομπηχτική λογική των αιρετών αρχόντων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας. Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός "Εύβοια - Συμμετοχή - Ανάπτυξη" (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ - ΠΟΛ.ΑΝ.), που αποτελεί τη νομαρχιακή πλειοψηφία, έκρινε και αποφάσισε ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες - και μάλιστα της Βορειοκεντρικής και Βόρειας Εύβοιας, που πλήττονται με 75% και 40% ανεργία αντίστοιχα - είναι οι "έχοντες και κατέχοντες", επιβάλλοντας παρακράτηση φόρου 1% στις επιδοτήσεις! Μάλιστα, ενώ η ΑΤΕ δε δέχτηκε να παρακρατήσει για λογαριασμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης το φόρο, το έκανε παράνομα η ΕΓΣ Εύβοιας!

Την ενέργεια αυτή κατάγγειλε μόνο ο συνδυασμός της ΝΑΣ και ο νομαρχιακός σύμβουλος Δ. Ραχιώτης, ως συνολική επέλαση που επιχειρείται στις τσέπες μισθοσυντήρητων, συνταξιούχων, ΕΒΕ και όσων σηκώνουν συνήθως το ζυγό της φοροαφαίμαξης. Πρόθεση της ΝΑΣ είναι να φέρει το θέμα για συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας.

Την πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου καταγγέλλει, βέβαια, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, με υπόμνημα που απέστειλε προς τον νομάρχη.

"Εμείς οι αγρότες της Βορειοκεντρικής Εύβοιας - τονίζεται στο υπόμνημα - αισθανόμαστε οργή και αγανάκτηση για την ανάλγητη φορομπηχτική πολιτική που ακολουθεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας και ο νομάρχης απέναντί μας. Θεωρούμε ότι το νέο χαράτσι, που επέβαλε στον αγροτικό κόσμο με απόφασή της η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου, θα φέρει σε δυσχερέστερη θέση τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού και θα συμβάλει στο γρηγορότερο ξεκλήρισμά τους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις για την Παιδεία (2005-03-02 00:00:00.0)
Οι συγκεντρώσεις στη Στερεά (2002-01-25 00:00:00.0)
Ολοι μαζί στις 10 του Δεκέμβρη (2001-12-05 00:00:00.0)
Από γόνιμο περιβόλι... ξερότοπος (2001-03-28 00:00:00.0)
Ετοιμοι για τα συλλαλητήρια (1997-01-31 00:00:00.0)
Επιβάλλει υπέρογκους φόρους παντού (1996-08-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ