Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Απεταξάμην" τους κιοτήδες

Είναι να τους λυπάσαι. Στους κυβερνώντες αναφέρομαι και στη στάση τους σχετικά με την υπόθεση Οτσαλάν. Ευθυνόφοβοι, κιοτήδες και υποτακτικοί αναφωνούν συνεχώς "απεταξάμην τον Οτσαλάν". Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρεξήγησης, δεν επιτρέπουν υπόνοια ότι διαθέτουν έστω και ψήγματα αξιοπρέπειας και περηφάνιας. Δουλικά δηλώνουν "συμμόρφωση προς τας υποδείξεις" των μεγάλων "συμμάχων" και προστατών τους, που, μαζί με τους αγάδες της Αγκυρας, κυνηγούν παντού τον Κούρδο ηγέτη.

Και γίνονται πιο καταγέλαστοι και θλιβεροί, όταν προσπαθούν να ψελλίσουν κάποιες δικαιολογίες για "τα μάτια του κόσμου". Οτι, τάχα, ενεργούν έτσι για να υπερασπίσουν τα εθνικά συμφέροντα, για να μη μετατραπεί το Κουρδικό σε Ελληνοτουρκικό πρόβλημα, για να μην κατηγορηθεί η Ελλάδα ότι υποθάλπει τρομοκράτες. Ψεύδη και υποκρισία! Η "κεντροαριστερή" κυβέρνηση Σημίτη, όπως η ομόδοξή της του Ντ' Αλέμα, δίνει και στο θέμα Οτσαλάν εξετάσεις συμμόρφωσης στη "νέα τάξη πραγμάτων" του ιμπεριαλισμού, στην οποία οι Κούρδοι περισσεύουν. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν μπορούν να την κρύψουν τα μισόλογα του Ρέππα, η σιωπή του Πάγκαλου και "τ' άλλα αντ' άλλων" του Τσοχατζόπουλου.

Το θέμα δεν είναι ο Οτσαλάν. Η ουσία του προβλήματος είναι ότι και η ελληνική κυβέρνηση προδίδει τον κουρδικό λαό, που πολεμάει για πατρίδα, ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη. Η πρόκληση είναι ότι, ενώ οι Κούρδοι σφαγιάζονται στα βουνά της Ανατολίας και βασανίζονται στις "φωλιές του κούκου" των τουρκικών φυλακών, οι "κεντροαριστεροί" της Ελλάδας και της Ευρώπης αδιαφορούν για τη γενοκτονία ενός λαού.

Ολοι αυτοί, με πρωτοστάτες τους "κοσμοκράτορες" των ΗΠΑ, δίνουν τη δυνατότητα στους "χασάπηδες" της Αγκυρας να υπερηφανεύονται πως "σκοτώνουν τους Κούρδους σαν τα κουνούπια στις φωλιές τους" και, ταυτόχρονα, εκφράζουν υποκριτικά δήθεν αντιρρήσεις για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Ο ελληνικός λαός αισθάνεται ντροπή για την αποκοτιά των κυβερνώντων του. Θλίβεται για την υποκρισία της υποταγής τους, για την προσβολή στο ελληνικό φιλότιμο και στη φιλόξενη ελληνική ψυχή, που αναδεικνύει το "τρέμουλό" τους. Οι Ελληνες νιώθουν αδελφικά αλληλέγγυοι στον αγώνα των Κούρδων. Οχι μόνο διότι κι αυτοί σφαγιάζονται από τους ίδιους που "κούρσεψαν" την Κύπρο κι απειλούν και τη δική μας πατρίδα, αλλά και γιατί εκείνο το ξεχασμένο σύνθημα"ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός", ισχύει σήμερα περισσότερο παρά ποτέ.

Γνωρίζει ο λαός μας πως τώρα χρειάζεται να δυναμώσει την αλληλεγγύη του προς τον κουρδικό λαό, αφού ο αγώνας του για πατρίδα και ελευθερία είναι πιο δύσκολος, μετά την ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων, που βοηθούσαν τα εθνικοαπελευθερωτικά και λαϊκά κινήματα.

Με την πίστη όλων μας ότι οι αγώνες των λαών κατά του ιμπεριαλισμού θα συνεχιστούν και θα δικαιωθούν, νιώθουμε ότι "η μισή μας καρδιά βρίσκεται στα βουνά του Κουρδιστάν", όπου - όπως έλεγε ο Ναζίμ Χικμέτ - οι αγωνιστές δηλώνουν:

"Τους γάντζους της σκλαβιάς μας/ τους αγκιστρώνουμε στ' αστέρια/ και στα καύκαλα πατώντας των νεκρών μας/ στον ήλιο ανεβαίνουμε".

Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ