Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
"Οχι" στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης και εκ μέρους όλων φορέων που διοργάνωσαν το συλλαλητήριο ήταν ο Θανάσης Παφίλης,ΓΓ της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,που υπογράμμισε εισαγωγικά ότι το χτεσινό συλλαλητήριο, "σμίγει με τα δεκάδες άλλα που πραγματοποιούνται όλες αυτές τις μέρες σε ολόκληρη την Ελλάδα, είναι η φωνή του ανυπότακτου λαού μας, που δεν προδίδει και δεν παραδίδει τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και αυτούς που αγωνίζονται γι' αυτά. Είναι η φωνή του λαού μας, που δεν προσκυνά, δε γονατίζει μπροστά στη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστών, αλλά αντιστέκεται, συμπαρατάσσεται και συμπαραστέκεται στους λαούς και τους ηγέτες τους που αγωνίζονται".

"Η υπόθεση Οτσαλάν - συνέχισε ο ΓΓ της ΕΕΔΥΕ - δεν είναι ένα τυχαίο, ούτε ένα μεμονωμένο γεγονός. Η γενοκτονία του κουρδικού λαού από το στρατοκρατικό καθεστώς της Αγκυρας δεν είναι η εξαίρεση, όπως κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν. Είναι μέρος της δραματικής και απάνθρωπης πραγματικότητας που βιώνουν οι λαοί και ολόκληρη η ανθρωπότητα από τη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων".

Να ποιοι είναι οι ένοχοι

Αναφερόμενος στους ενόχους για την παράδοση του Οτσαλάν, ο Θαν. Παφίλης τόνισε:

  • Είναι οι ίδιοι που έριξαν τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας στον εμφύλιο πόλεμο.
  • Είναι οι ίδιοι που με βομβαρδισμούς, επεμβάσεις και ανοιχτή κατοχή τη διαμέλισαν.
  • Είναι εκείνοι που καθημερινά βομβαρδίζουν και δολοφονούν το λαό του Ιράκ.
  • Είναι αυτοί που ετοιμάζουν τη φονική πολεμική τους μηχανή για να επέμβει στο Κοσσυφοπέδιο, αιματοκυλώντας και πάλι τα Βαλκάνια.
  • Είναι εκείνοι που κατακρεουργούν τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα καθημερινά.
  • Είναι αυτοί που στέλνουν τους λαούς στη φτώχεια, στη δυστυχία και στην προσφυγιά.
  • Είναι εκείνοι που υπέθαλπαν, στήριζαν και στηρίζουν και σήμερα, που όπλιζαν και οπλίζουν το δολοφονικό χέρι του τουρκικού - ΝΑΤΟικού καθεστώτος.
  • Είναι οι Αμερικανονατοϊκοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές και η Νέα Τάξη τους.

Αυτοί τον κήρυξαν "εκτός νόμου". Αυτοί οι παγκόσμιοι τρομοκράτες αναγορεύουν τρομοκράτη κάθε λαό που διεκδικεί την ελευθερία του, τη δημοκρατία, τα κοινωνικά δικαιώματά του και τον θέτουν υπό διωγμό και επικήρυξη.

  • Υπεύθυνοι και συνυπεύθυνοι είναι η ΕΕ, οι κυβερνήσεις των χωρών που αρνήθηκαν να του χορηγήσουν άσυλο.
  • Είναι αυτοί που οικοδομούν την ενωμένη Ευρώπη του πολέμου, της κοινωνικής αδικίας, των 20 εκατομμυρίων ανέργων, των 50 εκατομμυρίων φτωχών.
  • Είναι αυτοί που έχουν ξεχυθεί μαζί με τις ΗΠΑ στο κυνήγι της παγκόσμιας κυριαρχίας, στη μάχη για το μοίρασμα των αγορών.
  • Είναι αυτοί που χτύπησαν προχθές τους αγρότες στις Βρυξέλλες, που διαμαρτύρονταν για τον αφανισμό τους.
  • Είναι αυτοί που έφτιαξαν τη Συμφωνία Σένγκεν για να χτυπήσουν όλα τα λαϊκά κινήματα.
  • Είναι αυτοί, οι ονομαζόμενοι πολιτισμένοι, από τον συντηρητικό Αθνάρ, τους "σοσιαλιστές" και σοσιαλδημοκράτες, Σρέντερ και Μπλερ, μέχρι τον υποτιθέμενο αριστερό Ντ' Αλέμα, που τάχα κόπτονται σήμερα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες, όταν οι ίδιοι τις πέταξαν στη λάσπη, αρνούμενοι να δώσουν άσυλο στον Οτσαλάν (ορισμένοι τον καταζητούσαν κιόλας). Οταν οι ίδιοι εκδίδουν το κατάπτυστο κείμενο των υπουργών Εξωτερικών, που ονομάζει τους Κούρδους τρομοκράτες, που συγχαίρει την Τουρκία για την πρόοδο που έχει επιτελέσει. Είναι αυτοί που μαζί με τον κύριο Σημίτη αγωνιούν για τους δείκτες χρηματιστηρίου που συνδέονται και εξαρτώνται από το αίμα των λαών.
  • Είναι αυτοί που παρουσιάζονται ως εκσυγχρονιστές. Ομως η βαρβαρότητα δεν εκσυγχρονίζεται. Παραμένει βαρβαρότητα.
"Θα δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας"

"Υψώνουμε, κατέληξε ο Θ. Παφίλης, τη φωνή μας και ζητάμε άμεσα να εξασφαλιστεί η ψυχική και σωματική του ακεραιότητα του Α. Οτσαλάν, να προστατευτούν όλοι οι Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες σε όποια χώρα κι αν ζουν. Η κοινή δήλωση των 15 υπουργών της ΕΕ κάνει λόγο για την ανάγκη να υπάρξει πολιτική λύση στο Κουρδικό. Τι υποκρισία! Τόσα χρόνια γενοκτονίας και σήμερα νομίζουν ότι με μια γραμμή σε ένα ευχολόγιο θα πιστέψουμε πως θέλουν να λύσουν το Κουρδικό.

Δεν τους πιστεύουμε. Αυτό που εννοούν και θέλουν είναι να "λύσουν" το Κουρδικό σε βάρος του κουρδικού και άλλων λαών της περιοχής και σε όφελος των δικών τους συμφερόντων.

Από αυτό το βήμα για άλλη μια φορά διακηρύσσουμε: Λευτεριά στον κουρδικό λαό.

Από αυτό το βήμα για άλλη μια φορά διακηρύσσουμε πως είμαστε αποφασισμένοι να δυναμώσουμε τον αγώνα μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ