Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περήφανη απάντηση του λαού

Χιλιάδες λαού απαίτησαν λευτεριά στον κουρδικό λαό και άμεση απελευθέρωση του Οτσαλάν, ενώ κατήγγειλαν τη νέα τάξη των ιμπεριαλιστών και βροντοφώναξαν υπέρ της φιλίας των λαών

Ηταν όλοι εκεί, στο συλλαλητήριο της ελπίδας, της αξιοπρέπειας και της αντίστασης στην υποταγή και το ραγιαδισμό. Στη διαδήλωση συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα του κουρδικού λαού, αλλά και κάθε λαού που πάει κόντρα στην ιμπεριαλιστική τρομοκρατία. Για το λαό μας, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, η μετατροπή της Ελλάδας, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε θύμα και θύτη της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας, που επέβαλε την παράδοση του Α. Οτσαλάν στους στρατοκράτες της Τουρκίας, δεν είναι απλό ζήτημα. Τους ευαισθητοποιεί και τους βγάζει στο δρόμο. Το αποδεικνύει η χιονοστιβάδα των αντιδράσεων και διαδηλώσεων που εξελίσσεται σε όλη τη χώρα με διοργανωτές εκατοντάδες φορείς και εργατικά σωματεία.

Το χτεσινό συλλαλητήριο,η συναυλία και πανκαλλιτεχνική εκδήλωση στα Προπύλαια και στη συνέχεια η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία είναι η άμεση ενεργητική και περήφανη απάντηση του λαού μας.

Χιλιάδες λαού και δεκάδες φορείς της Αθήνας και του Πειραιά απαίτησαν λευτεριά στον κουρδικό λαό και άμεση απελευθέρωση του Οτσαλάν,ενώ κατήγγειλαν τη νέα τάξη των ιμπεριαλιστών και βροντοφώναξαν υπέρ της φιλίας των λαών.

"Διαχωρίζουμε τη θέση μας από τη στάση ντροπής"

Τη γεμάτη ανθρωπιά και αλληλεγγύη βραδιά άνοιξε ο γνωστός αγωνιστής ηθοποιός και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος,Βασίλης Κολοβός,που ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των καλλιτεχνικών φορέων που συμμετείχαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης. Στο γεμάτο ζωντάνια και δύναμη λόγο του έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας και τον ιδιαίτερο ρόλο των καλλιτεχνών στις διάφορες καμπές της Ιστορίας.

Ενα απόσπασμα από το χαιρετισμό του είναι χαρακτηριστικό: "Είμαστε εδώ απόψε μαζί σας για να συμπαρασταθούμε στον κουρδικό λαό και να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τη στάση ντροπής που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση στην υπόθεση του Οτσαλάν. Είμαστε εδώ για να πούμε στον φίλο κουρδικό λαό, ότι ο δικός μας ο ελληνικός λαός έχει βαθιές εμπειρίες από την προσφυγιά, από διώξεις και κατατρεγμούς, είναι στο πλευρό του και δεν τον αντιπροσωπεύουν αυτές οι πράξεις των τελευταίων ημερών".

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ο Β. Κολοβός: "Είμαστε εδώ για να χρησιμοποιήσουμε το μόνο όπλο που έχουμε, το λόγο, τη μουσική και το τραγούδι, για να πούμε στον κουρδικό λαό, ότι για μας η φιλοξενία, ο κατατρεγμός του επαναστάτη, ο κατατρεγμός των ανθρώπων που διεκδικούν την πατρίδα τους, ο κατατρεγμός των ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν στη γη των πατεράδων τους, με τη γλωσσική και την πολιτιστική τους κληρονομιά, είναι βασικό συστατικό της δικής μας κληρονομιάς, είναι βασικό συστατικό της αιμάτινης κλωστής που συνδέει τον κλασικό ελληνικό πολιτισμό με τις μέρες μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ