Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ανέξοδες υποσχέσεις για την επόμενη πενταετία

Δίκαια και τα οικονομικά αιτήματα, παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας, Λ. Παπαδήμας, αλλά το μόνο που δεσμεύτηκε ήταν μια τριμερής συνάντηση

Οι κενές θέσεις υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία εγγίζουν τις 20.000, αλλά οι προσλήψεις θα προβλεφτούν στον προϋπολογισμό του 2000 και θα γίνουν στην επόμενη πενταετία.

Τις ανέξοδες αυτές υποσχέσεις εισέπραξαν χτες οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία απ' τον υπουργό Υγείας Λ. Παπαδήμα,μετά την παράσταση που έκανε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Οσον αφορά τα οικονομικά αιτήματα, το μόνο που δεσμεύτηκε ο Λ. Παπαδήμας είναι μια συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ, του υπουργού Υγείας και του υφυπουργού Οικονομικών. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, ο Λ. Παπαδήμας αναγνώρισε ως δίκαια τα οικονομικά αιτήματα και θα ζητήσει την επίλυσή τους!

Για την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα υγείας και των νοσοκομείων ο υπουργός παρέπεμψε το θέμα σε χρηματοδότηση από το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Μετά και τη χτεσινή άκαρπη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ θα συνεδριάσει και αφού εκτιμήσει την κατάσταση θα προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις.

Πού θα προσανατολιστούν τα συνδικάτα;

Νωρίτερα χτες το πρωί και ενώ οι εργαζόμενοι σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονταν σε 24ωρη απεργία, τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων και των Περιφερειακών Συμβουλίων (ΠΕΣΥ) πραγματοποίησαν πανελλαδική σύσκεψη στο θέατρο "Αλφα". Στη σύσκεψη - παρά το γεγονός πως οι συμμετέχοντες ανήκουν στη φιλοκυβερνητική παράταξη - φάνηκαν οι οξυμένες ανάγκες στο χώρο της υγείας πανελλαδικά, η εξαθλίωση στην οποία οδηγούνται τα δημόσια νοσοκομεία, οι προσπάθειες ιδιωτικοποίησης που επιχειρούνται.

"Τα τελευταία χρόνια αντί για πρόοδος υπήρξε πισωγύρισμα", τόνιζαν οι εργαζόμενοι από όλη την Ελλάδα, ενώ και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Στ. Κουτσουμπέλης παραδέχτηκε πως μεγάλοι τομείς των νοσοκομείων, όπως ο καθαρισμός, η φύλαξη, τα λογιστήρια, δίνονται σε ιδιώτες. Αυτό βέβαια έχει άμεσα σχέση με την έλλειψη προσωπικού και τις προσλήψεις που δε γίνονται. Οταν, π.χ., δεν υπάρχουν τραπεζοκόμες πολύ εύκολα παραχωρείται η τροφοδοσία σε κέτερινγκ.

"Αν θέλουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των εργαζομένων, τόνισε χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Λέτα Μεθωνιού,πρέπει να απαντήσουμε τι θα κάνουν τα συνδικάτα από δω και πέρα. Πρέπει να αντιπαρατεθούμε σε αυτή την κατάσταση, αλλιώς τα πράγματα θα πάνε πολύ χειρότερα". Παράλληλα, κάλεσε τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας να πρωτοστατήσουν στην οικοδόμηση μετώπου πάλης με όλα τα στρώματα που πλήττονται από αυτή την πολιτική.

Η Λ. Μεθωνιού κατάγγειλε τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στο λεγόμενο "κοινωνικό διάλογο" και ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να πάρουν μέρος στη χτεσινή συγκέντρωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η πρόταση όμως δεν έγινε δεκτή και έτσι τα μέλη της ΕΣΑΚ αποχώρησαν και μαζί με τους άλλους εργαζόμενους πήραν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεκδικήσεις για τις ανάγκες ασθενών και εργαζομένων (2011-04-01 00:00:00.0)
Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων (2003-10-17 00:00:00.0)
Η πλειοψηφία «ξέχασε» το μόνιμο προσωπικό (2003-05-15 00:00:00.0)
Ακροβασίες και αγωνιστικά άλλοθι (1999-12-15 00:00:00.0)
Αγρια λιτότητα για τους εργαζόμενους (1998-11-08 00:00:00.0)
Εκσυγχρονιστική αναλγησία (1998-11-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ