Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΣΑΠ
Νέα στάση εργασίας σήμερα

Με νέα 4ωρη στάση εργασίας 1-5 μ.μ. συνεχίζονται και σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τα πράσινα λεωφορεία, ενώ η διοίκηση των ΗΣΑΠ με προσφυγή της στα δικαστήρια ζητά να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες.

Η εκδίκαση της προσφυγής έχει οριστεί για σήμερα στις 11.30 π.μ., ενώ στη 1 μ.μ. αρχίζει η στάση εργασίας των εργαζομένων, οι οποία θα γίνει κανονικά, όπως επισημαίνουν συνδικαλιστικά στελέχη του κλάδου.

Με χτεσινή τους ανακοίνωση τα Σωματεία Εργαζομένων ΗΣΑΠ καταγγέλλουν ότι κυβέρνηση και διοίκηση επιχειρούν να ανατρέψουν όλο το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και να επιβάλουν μοντέλα εργασίας του μακρινού παρελθόντος. Ειδικότερα, καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση με τον τελευταίο νόμο 2669/98 ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, επιχειρώντας παράλληλα να αφαιρέσει κάθε δικαίωμα στους εργαζόμενους, με απαρχή τη δραστική μείωση των τακτικών αποδοχών και την κατάργηση: Των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, του 8ωρου και του 5ήμερου, του κανονισμού προσωπικού, καθώς και όλων των ασφαλιστικών ταμείων των ΗΣΑΠ.

Οπως καταγγέλλουν ακόμα οι εργαζόμενοι, κυβέρνηση και διοίκηση επικαλούνται την ανάγκη εξυγίανσης των αστικών συγκοινωνιών, κρύβοντας παράλληλα τη μεγάλη αλήθεια, ότι διατηρούν στο ακέραιο όλες τις αιτίες που μέχρι σήμερα έχουν προκαλέσει προβλήματα στην αξιοπιστία του συστήματος των αστικών συγκοινωνιών.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό και τα πράσινα έχουν κηρύξει άλλη μια 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη, ενώ προαναγγέλλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Με χτεσινή του ανακοίνωση το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά αναφέρει ότι συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων των ΗΣΑΠ και όλων των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ για την υπεράσπιση βασικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, ενώ αποφάσισε την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας (1-3 μ.μ.) την ερχόμενη Τρίτη, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ