Τετάρτη 10 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
Εξευτελιστικές δηλώσεις μετανοίας ζητούν οι ΗΠΑ

Δηλώσεις του προέδρου της Βουλής για το θέμα της "αποκήρυξης" του ΡΚΚ και για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Εξευτελιστικές "δηλώσεις μετανοίας και αποκήρυξης του ΡΚΚ" απαιτούν οι ΗΠΑ από την Ελλάδα, είπε χτες ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την επιστροφή από τη Μαγιόρκα, όπου έλαβε μέρος στη σύνοδο των προέδρων των κοινοβουλίων των ευρωμεσογειακών λαών.

Ο Απ. Κακλαμάνης είπε ότι η στάση αυτή των ΗΠΑ θυμίζει στον ελληνικό λαό τις "δηλώσεις μετανοίας και αποκήρυξης του ΚΚΕ και των παραφυάδων αυτού τις οποίες αξίωνε από τους πολίτες, κομμουνιστές και μη, το υπό αμερικάνικο έλεγχο εμφυλιακό καθεστώς". Κατά τον πρόεδρο της Βουλής η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων έχει σχέση με την ένταξή μας στην ΟΝΕ κάτι που το ξέρουν και οι ΗΠΑ, που δεν αρκούνται στην "πάγια θέση της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης υπέρ της πολιτικής λύσης του κουρδικού και εναντίον κάθε μορφής και προέλευσης τρομοκρατίας, περιλαμβανομένης και της κρατικής".

Για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "ο Κ. Σημίτης θα είναι και πρέπει να είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μετά το συνέδριο", ενώ ζήτησε ανασχηματισμό, λέγονταςότι χρειάζεται μια "διευρυμένη χωρίς αποκλεισμούς, πλήρως αντιπροσωπευτική Κεντρική Επιτροπή και ένα ριζικά νέοδυναμικό κυβερνητικό σχήμα". Σχολιάζοντας δε τις πρόσφατες δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για αλλαγή ηγεσίας σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος στις ευρωεκλογές είπε ότι "ούτε εκείνος ούτε κανείς άλλος θα πρέπει να τείνει ευήκοο ους σε φωνές που στερούνται και νηφαλιότητας και ψυχραιμίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ