Τετάρτη 10 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β. ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ
Τι αποφασίστηκε για τους Κούρδους;

Επίσημη ενημέρωση ζητάει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, για το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, χωρών που φιλοξενούν πρόσφυγες από το Κουρδιστάν

Το περιεχόμενο και τα συμπεράσματα του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης των κρατών - μελών της ΕΕ, που διεξήχθη με πλήρη μυστικότητα τον περασμένο Φλεβάρη κάπου έξω από τη Βόννη, ζητά να πληροφορηθεί με Ερώτηση που κατέθεσε στο Συμβούλιο της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Β. Εφραιμίδης.

"Σύμφωνα με πληροφορίες, επισημαίνει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας συγκάλεσε εκτάκτως στις 23 Φλεβάρη 1999 και υπό συνθήκες πλήρους μυστικότητας, κάπου έξω από τη Βόννη, το Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης των κρατών - μελών της ΕΕ που φιλοξενούν Κούρδους πρόσφυγες καθώς και την αρμόδια υπουργό της Ελβετίας. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε μόνο σε επίπεδο αστυνομικών διευθυντών".

Ο Β. Εφραιμίδης καλεί το Συμβούλιο να τοποθετηθεί σχετικά με το "ποιο ήταν ακριβώς το αντικείμενο αυτού του άτυπου, έκτακτου Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης των κρατών - μελών και ποια είναι τα συμπεράσματα αυτής της συνόδου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ