Τετάρτη 10 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν είμαστε προτεκτοράτο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Αθρόες συνεχίζουν να φθάνουν οι ανακοινώσεις και καταγγελίες για την παράδοση του Οτσαλάν, στις οποίες εκφράζεται η συμπαράσταση στον αγώνα του κουρδικού λαού και η αλληλεγγύη των αντιστασιακών οργανώσεων και των επιτροπών ειρήνης.

  • Οι οργανώσεις των αντιστασιακών (Παραρτήματα ΠΕΑΕΑ) Καλλιθέας και Μοσχάτου καταδικάζουν την κυβέρνηση για την απαράδεκτη στάση της στη σύλληψη και παράδοση του Οτσαλάν. Εμείς οι αντιστασιακοί, ευαίσθητοι από τους αγώνες κατά του φασισμού και για τη λευτεριά της πατρίδας, κατανοούμε τη δίψα του κουρδικού λαού για λευτεριά, για πατρίδα και δικαιώματα, τονίζουν. Ενώ καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τους Αμερικάνους και τους άλλους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η σύλληψη και παράδοση του Οτσαλάν στην Τουρκία έχει προκαλέσει αισθήματα ντροπής και αγανάκτησης στο λαό και τίθεται τεράστιο θέμα πολιτικής ευθύνης της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζει το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Λουτρακίου - Περαχώρας, επισημαίνοντας ότι οι ανοιχτές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, με την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο Κόσσοβο και αλλού, δημιουργούν μείζονα προβλήματα, πολύ περισσότερο που χρησιμοποιούν τη χώρα μας σαν ορμητήριο. Γι' αυτό καλείται η ελληνική κυβέρνηση να απαγορεύσει τη χρησιμοποίηση του ελληνικού χώρου από τα αμερικανικά στρατεύματα και να ζητήσει την απελευθέρωση του Οτσαλάν.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας πιστά την πολιτική των Αμερικάνων, οδηγεί τη χώρα μας από το κακό στο χειρότερο, υπογραμμίζει ανακοίνωση του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Χαλκίδας, στην οποία καταγγέλλεται η υποτακτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στις ΗΠΑ και την ΕΕ, την οποία δεν ανεχόμαστε μαζί με τον εξευτελισμό που επιφυλάσσει στη χώρα μας αυτή η τακτική, τονίζεται.

  • Το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Γκύζη καταδικάζει το έγκλημα κατά του κουρδικού λαού με την παράδοση του Οτσαλάν και επισημαίνει ότι τρομοκράτες είναι οι Αμερικάνοι που επεμβαίνουν στις ξένες χώρες κατά των λαών και η ΕΕ που αρνήθηκαν να δώσουν άσυλο στον ηγέτη των Κούρδων.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Αργυρούπολης, το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ της πόλης και ο Σύλλογος Γυναικών Αργυρούπολης, με κοινή ανακοίνωσή τους, τονίζουν: Η Ευρωπαϊκή ιμπεριαλιστική Ενωση, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τα ανδρείκελά τους, με την παράδοση του Οτσαλάν, έδειξαν, για άλλη μια φορά, πως οι λαοί και οι αγώνες τους για ελευθερία, ανεξαρτησία είναι εμπόδιο στην επιβολή της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, που θέλει τους λαούς υποταγμένους και εξαθλιωμένους. Ο ελληνικός λαός δηλώνει αλληλέγγυος με τον κουρδικό αγωνιζόμενο λαό και στέλνει μήνυμα ενάντια σ' αυτούς που συμπορεύονται με την ιμπεριαλιστική τάξη ενάντια στους λαούς. Λευτεριά στον Οτσαλάν, όχι στην ιμπεριαλιστική τάξη, συστρατευόμαστε με τις δυνάμεις της ειρήνης και της φιλίας των λαών, είναι το μήνυμα.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς καλεί το λαό να μη μείνει με τα αισθήματα ντροπής και οργής, αλλά να δει καθαρά ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση, την "Παξ Αμερικάνα" και το ΝΑΤΟ, που χαρακτηρίζουν τους Κούρδους "τρομοκράτες", γιατί δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους στην περιοχή. Να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον κουρδικό λαό και να συνειδητοποιήσουν ότι Ελληνες, Κούρδοι και τούρκικος λαός έχουν τον ίδιο εχθρό, τον ιμπεριαλισμό. Να συσπειρωθούν στο Κίνημα Ειρήνης ενάντια στον πόλεμο.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου - Περαχώρας υπογραμμίζει ότι η ασφάλεια και η ειρήνη κινδυνεύει στην περιοχή από την επέμβαση των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση συμμετέχει, μετατρέποντας τη χώρα σε προτεκτοράτο, χάρη των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, ενώ η Τουρκία γίνεται προκλητικότερη. Ταυτόχρονα, το ΝΑΤΟ προωθεί τη διχοτόμηση του Αιγαίου κάτω από τον έλεγχο των ΗΠΑ. Σ' αυτά τα πλαίσια, έγινε η παράδοση του Οτσαλάν, τονίζεται και καταλήγει: Καλούμε τον ελληνικό λαό και τη νεολαία να ενταχθούν στο κίνημα ειρήνης και να αγωνιστούμε ενάντια στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων ενάντια στις επεμβάσεις των ΑμερικανοΝΑΤΟικών. Ζητάμε να διαλυθεί το ΝΑΤΟ, να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, όχι άλλο αίμα στα Βαλκάνια, Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, Λευτεριά στον κουρδικό λαό κ.ά.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναβιώνει μιία από τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής κυβέρνησης (2003-01-08 00:00:00.0)
Να μην επιτρέψουμε νέα δεινά από το ΝΑΤΟ (1999-03-11 00:00:00.0)
Η νεολαία καταδικάζει το σύγχρονο ραγιαδισμό (1999-03-05 00:00:00.0)
Ψηφίσματα συμπαράστασης από παντού (1999-03-03 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν την εγκληματική στάση κυβέρνησης - ιμπεριαλιστών (1999-02-24 00:00:00.0)
"Κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών" (1999-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ