Τετάρτη 10 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΡΕΠΠΑΣ
Δεν καταδικάζουμε το PKK, αλλά τις... πράξεις του

Η δυσκολία της κυβέρνησης να ικανοποιήσει - αυτή τη στιγμή - ευθέως το αίτημα των ΗΠΑ και να χαρακτηρίσει το PKK σαν "τρομοκρατική" οργάνωση είναι εμφανής. Το θέμα τέθηκε χτες στο πρες-ρουμ και ο κ. Ρέππας στο ερώτημα αν έχει ζητήσει η Ουάσιγκτον από την Αθήνα να προβεί σε δήλωση ότι το ΡΚΚ είναι τρομοκρατική οργάνωση, απάντησε ότι "δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Οι δύο κυβερνήσεις γνωρίζουν ποιες είναι οι θέσεις της μιας και ποιες είναι οι θέσεις της άλλης για το θέμα αυτό. Πιστεύω - συνέχισε - ότι η γνώση της θέσης της κάθε πλευράς βοηθάει στο να υπάρχει καλύτερη κατανόηση, καλύτερη συνεργασία. Τέτοιο θέμα δεν έχει τεθεί", κατέληξε ο υπουργός Τύπου.

Ερωτώμενος δε για τις δηλώσεις Μπερνς ότι η ενέργεια της Ελλάδας σε σχέση με τον Οτσαλάν είναι αντίθετη προς τις διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ο κ. Ρέππας απάντησε ότι... "είναι γνωστές οι απόψεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ" και πως "διαφωνούμε"...

Στο ερώτημα, επίσης αν κατά την κυβέρνηση "είναι τρομοκρατική η δράση του ΡΚΚ" ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι "καταδικάζουμε συγκεκριμένες ενέργειες", αλλά "από εκεί και πέρα, δεν μπορείς να καταδικάσεις συλλήβδην πολίτες, οι οποίες έχουν θέσει ένα στόχο και αγωνίζονται για να επιτύχουν αυτό το στόχο. Καταδικάζουμε την τρομοκρατία από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, οπουδήποτε κι αν εκδηλώνεται" συνέχισε και συμπλήρωσε: "Εμείς δεν προτιθέμεθα να μεταβληθούμε σε βαθμολογητές ή αξιολογητές διαφόρων οργανώσεων ή διαφόρων φορέων. Δεν ελέγχουμε το φρόνημα, δεν ελέγχουμε τις απόψεις ή τις σκέψεις των πολιτών. Αυτό το οποίο κάνουμε είναι να κρίνουμε και να καταδικάζουμε πράξεις. Πράξεις βίας, εγκληματικές ενέργειες τις καταδικάζουμε κατηγορηματικά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ