Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε μαρασμό και συρρίκνωση οδηγείται η ΕΒΟ

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ για τα προβλήματα της Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων

Επίκαιρη Ερώτηση για τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος, αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Ελληνική Βιομηχανία Οπλων. Πιο συγκεκριμένα, στην Επίκαιρη Ερώτηση αναφέρεται:

"Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. υπουργού Εθνικής Αμύνης στη Βουλή για την παραγωγική και οικονομική εξυγίανση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων (ΕΒΟ) και των άλλων αμυντικών βιομηχανιών, για αύξηση του ποσοστού ελληνοποίησης των παραγγελιών προμήθειας αμυντικού υλικού και γενικότερα για τη στήριξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, αποδεικνύονται δίχως πρακτικό αντίκρισμα.

Οι καταγγελίες των εργαζομένων της ΕΒΟ για συνειδητή καθυστέρηση στο διορισμό διοίκησης, οι κινητοποιήσεις τους με στόχο να δουλέψουν παραγωγικά τα εργοστάσια της επιχείρησης, καθώς και να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, αποδεικνύουν ότι τα όποια κυβερνητικά μέτρα οδηγούν σε αντίθετη κατεύθυνση από την παραγωγική εξυγίανση και την ανάπτυξη της εταιρίας. Κατευθύνονται στον παραγωγικό μαρασμό και τη συρρίκνωσή της.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. υπουργοί ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε:

- Να καλυφθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της ΕΒΟ;

- Να διοριστεί νέα διοίκηση;

- Να αναπτυχθεί η ΕΒΟ και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ