Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Υπέρ της προστασίας του τοπίου του Λαϊλιά Σερρών

Κατηγορηματικά υπέρ της προστασίας και της διατήρησης του, ιδιαίτερης ομορφιάς, τοπίου του Λαϊλιά Σερρών είναι η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως προκύπτει από την απάντησή της σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Βασίλη Εφραιμίδη,σχετικά με τους κινδύνους καταστροφής του δάσους του Λαϊλιά από τη λειτουργία λατομείου γρανίτη.

Η απάντηση σε όλα τα σημεία της και ιδιαίτερα στο 3ο αναγνωρίζει και επισημαίνει ότι "στο συγκεκριμένο τοπίο υπάρχουν σπάνιοι τύποι φυσικών βιοτόπων και ειδών" και ότι "ενόψει της συμπερίληψής του στο δίκτυο NATURA 2000" είναι κατηγορηματικά υπέρ του "να διατηρηθεί το τοπίο ως έχει" και το ενδιαφερόμενο κράτος (Ελλάδα) να αποφύγει οποιαδήποτε ενέργεια που θα το παραβλάψει.

Η απάντηση αυτή και η ελληνική και κοινοτική νομοθεσία (δίκτυο NATURA), ιδιαίτερα όμως η ευεργετική για το περιβάλλον τοποθεσία του Λαϊλιά δικαιώνουν και διευκολύνουν τις έντονες κινητοποιήσεις των κατοίκων και των κοινωνικών φορέων του Νομού Σερρών για να αποφευχθεί η εγκληματική καταστροφή.

Σημειώνουμε ότι για το ίδιο θέμα κατατέθηκαν Ερωτήσεις του ΚΚΕ στην ελληνική Βουλή. Οι απαντήσεις των αρμοδίων υπουργών είναι αόριστες, ασαφείς, ενώ με επίκληση κάποιων διατάξεων και ύποπτων ερμηνειών τους γίνεται προσπάθεια να συγκαλυφτεί, νομιμοποιηθεί η καταστροφή του τοπίου του Λαϊλιά για να εξυπηρετηθούν εργολαβικά, επιχειρηματικά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ