Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο σερβικό και κουρδικό λαό

Από την Επιτροπή Ειρήνης Κέρκυρας σε συνεργασία με δήμους του νησιού

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από την παρουσία εκατοντάδων φίλων της Ειρήνης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 21 Μάρτη, στο Δήμο Μελιτειαίων της Κέρκυρας, μεγάλη μουσικο-λογοτεχνική εκδήλωση αλληλεγγύης στο σέρβικο και στον κουρδικό λαό.

Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης της Κέρκυρας και από το Δήμο Μελιτειαίων, ο δήμαρχος Βασίλης Αρμενιάκος τόνισε την ανάγκη της αντίστασης του λαού και της νεολαίας στη νέα τάξη πραγμάτων των ΗΠΑ και της ΕΕ και της ενεργητικής αλληλεγγύης στους αντιστεκόμενους στον ιμπεριαλισμό λαούς, όπως ο σέρβικος και ο κουρδικός.

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ΕιρήνηςΝίκος Μεταλληνός κατήγγειλε ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ιμπεριαλισμού, παίζοντας ενεργό ρόλο στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζονται σε βάρος των λαών και επισήμανε την ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερη ενεργοποίηση του λαού και των φορέων του για να αποτραπούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχε η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αϊ Μαθιά, το μουσικό συγκρότημα του Σπύρου Σαμοϊλη,που τραγούδησε αποσπάσματα του ίδιου και του Θεοδωράκη και τέλος ομάδα φιλολόγων της Επιτροπής Ειρήνης που διάβασαν αποσπάσματα από έργα του Ρίτσου, του Χικμέτ, του Μπρεχτ και του Λειβαδίτη.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η εκδήλωση αυτή αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η Επιτροπή Ειρήνης της Κέρκυρας, σε συνεργασία με διάφορους Δήμους. Ετσι αύριο, Τετάρτη, 23/3 θα γίνει εκδήλωση στο Δήμο Λευκιμμαίων, τη Δευτέρα 29/3 στο Δήμο Κερκυραίων και το Σάββατο 3/4 στο Δήμο Αγ. Γεωργίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ