Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Η ενίσχυση του ΚΚΕ εγγύηση για τους εργαζόμενους

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Με περιοδείες, συγκεντρώσεις, ομιλίες, συσκέψεις, εκδηλώσεις οι Κομματικές Οργανώσεις, οι Κομμουνιστές στην Ανατολική Στερεά - Εύβοια, έχουν μπει για τα καλά στη μάχη των ευρωεκλογών, στα πλαίσια της Πολιτικής και Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ που ξεκίνησε στις αρχές Φλεβάρη.

Με τη διακήρυξη του Κόμματος, με το "Ρίζο" και το κουπόνι της Οικονομικής Εξόρμησης στο χέρι, με ενημερωτικό υλικό για τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις και τις θέσεις για την ΕΕ, στοχεύουν στην άμεση επαφή με τους εργαζόμενους και το λαό εκεί που εργάζεται, ζει και διασκεδάζει. Συναντήσεις με εργαζόμενους και επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους γίνονται σε καθημερινή βάση. Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, κλιμάκιο της ΝΕ Εύβοιας, με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Γ. Σταυρόπουλο,επισκέφθηκε και είχε συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων στη "Μηχανική" (πρώην Τσαούσογλου), όπου, αυτή την περίοδο, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κυοφορούμενης μεταβίβασης του 70% των μετοχών στη "Σωληνουργία" Κορίνθου και στη "Μυτιληναίος".

Σήμερα, τόνισε ο Γ. Σταυρόπουλος, δεν υπάρχει χώρος εργασίας που να μην αντιμετωπίζει προβλήματα. Το επόμενο διάστημα, προειδοποίησε, η επίθεση της κυβέρνησης κατ' επιταγή του μεγάλου κεφαλαίου, θα πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Για το λόγο αυτό κάλεσε σε επαγρύπνηση, ώστε να αποκρουστούν τα όποια αντεργατικά σχέδια και κύρια στο χώρο δουλιάς. Ο ευρύτερος συντονισμός και η συσπείρωση όλων όσοι έχουν διάθεση ν' αγωνιστούν για να αλλάξει ο προσανατολισμός στο συνδικαλιστικό κίνημα σε ταξική κατεύθυνση, είναι επιτακτική ανάγκη για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, αφού οι πλειοψηφίες που ελέγχουν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις συναινούν, συμβιβάζονται και βάζουν φραγμούς στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφθηκε την επιχείρηση συσκευασίας κεραμουργικών μηχανημάτων "ΣΑΜΠΟ", όπου ο Γ. Σταυρόπουλος μιλώντας στους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, επισήμανε την ανάγκη της ενότητας και του μονόδρομου του αγώνα, στην κατεύθυνση της δημιουργίας μετώπου που θα συγκρουστεί και θα έρθει σε ρήξη με τις αντεργατικές - αντιλαϊκές επιλογές κυβέρνησης - ΕΕ - Βιομηχάνων. Γι' αυτό, τόνισε, χρειάζεται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, και να επιβάλλουν, σε κοινωνικό επίπεδο, την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, ενισχύοντας το ταξικό ρεύμα και, σε πολιτικό επίπεδο, το ΚΚΕ, που είναι ο σταθερός υπερασπιστής και εγγυητής των συμφερόντων των εργαζομένων. Πρώτο βήμα, κατέληξε ο ομιλητής, αποτελούν οι επερχόμενες ευρωεκλογές του Ιούνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2007-07-27 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2007-07-12 00:00:00.0)
Πρόγραμμα εκατοντάδων απολύσεων (2006-03-31 00:00:00.0)
Προεκλογικές δραστηριότητες σε Αθήνα και επαρχία (1999-05-15 00:00:00.0)
Ισχυροί οι δεσμοί με τα λαϊκά στρώματα (1999-03-24 00:00:00.0)
Για να φθάσει η Διακήρυξη για τις ευρωεκλογές παντού (1999-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ