Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με πρόσχημα την έλλειψη χρημάτων...

Αρνητικός χτες ο Φ. Ιωαννίδης στην τροποποίηση του Ν. 2458 για τους αγρότες

Αρνητικός, με το σύνηθες πρόσχημα της μη ύπαρξης οικονομικών δυνατοτήτων, ήταν χτες ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Φοίβος Ιωαννίδης,σχετικά με την τροποποίηση του νόμου 2458/97, που αφορά τη διαδοχική ασφάλιση των αγροτών, προκειμένου να συμπεριλάβει και όσους έχουν γεννηθεί πριν το 1933. Το θέμα έφερε χθες στη Βουλή, με Ερώτηση του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, "είναι προνοιακή η παροχή αυτή η βασική του ΟΓΑ. Πέρα από αυτό, το θέμα είναι αν έχουμε την οικονομική δυνατότητα, να δώσουμε περισσότερα από όσα δώσαμε. Τη δυνατότητα δεν την έχουμε γιατί υπάρχουν όρια μέσα στα οποία πρέπει να κινηθούμε. Οταν δίνει κανείς παραπάνω από αυτά που αντέχει να δώσει, τότε αυτό γυρίζει μπούμερανγκ".

Ανταπαντώντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις ούτως ή άλλως πενιχρές συντάξεις των αγροτών, τονίζοντας ότι είναι άμεση η ανάγκη της λήψης μέτρων γι' αυτό το θέμα συνολικότερα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι πρόκειται για χρήματα που έχουν πληρώσει στο ΙΚΑ οι αγρότες, οπότε "θα γίνει απλά μια μεταφορά στον κύριο τομέα ασφάλισης", σημειώνοντας: "μιλάτε για την ανταποδοτικότητα. Γιατί να μην πάρουν μια παραπάνω σύνταξη;". Κατέληξε λέγοντας ότι η τροποποίηση του νόμου είναι σήμερα αίτημα που θέτει επιτακτικά το ΚΚΕ. Σχολιάζοντας μάλιστα και την επικαιρότητα ζήτησε από την κυβέρνηση με τη στάση της στο συγκεκριμένο ζήτημα να μην επιβεβαιώσει το ανούσιο του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, όπου δε συζητήθηκαν καν τα φλέγοντα προβλήματα των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ