Τετάρτη 5 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΪΔΑΡΙ
"Τρομοκράτης ο νέος φασισμός"

Πορεία από τη Νίκαια στο Χαϊδάρι

Ακολουθώντας τα βήματα των αγωνιστών της λευτεριάς, που εκτελέστηκαν τον Αύγουστο του '44, μετά το μπλόκο της Κοκκινιάς, εκατοντάδες κάτοικοι των Δήμων Νίκαιας, Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Αιγάλεω, με πορεία ειρήνης, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην επίθεση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Γιουγκοσλαβία. Η πορεία Ειρήνης, που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης των παραπάνω περιοχών, ξεκίνησε χτες το απόγευμα από την πλατεία της 17ης Αυγούστου 1944 στην Κοκκινιά, για να καταλήξει στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου.

Με συνθήματα όπως "δεν είναι τρομοκράτης ο σερβικός λαός, η νέα τάξη είναι ο νέος φασισμός", "κάτω τα χέρια από τη Γιουγκοσλαβία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ, Γερμανία", οι συγκεντρωμένοι διέσχισαν δρόμους των πέντε δήμων της περιοχής. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τους επευφημούσαν από μπαλκόνια και πεζοδρόμια, ενώ ακόμα περισσότεροι ήταν αυτοί που ενώθηκαν μαζί τους. Στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, στην πλατεία Ηρώων στην Αγ. Βαρβάρα, στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω και στην πλατεία Ηρώων στο Χαϊδάρι, εκατοντάδες κάτοικοι ενώθηκαν με τους οδοιπόρους της ειρήνης. Στις πλατείες, τους φιλειρηνιστές υποδέχονταν οι αντίστοιχοι δήμαρχοι των περιοχών και δημοτικοί σύμβουλοι, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό.

"Να σταματήσει ο βρώμικος πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία. Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα και να αποσυρθούν οι ελληνικές δυνάμεις από τη Βοσνία, την Αλβανία και την Αδριατική", απαίτησαν οι συγκεντρωμένοι, με ψήφισμά τους, που διαβάστηκε στην πλατεία Ηρώων, στο Χαϊδάρι. Ψήφισμα που έγινε δεκτό με φωνές και χειροκροτήματα. Η πορεία ειρήνης κατέληξε στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου, όπου αντιπροσωπεία των επιτροπών ειρήνης κατέθεσε στεφάνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ