Τετάρτη 5 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΝΤΡΑΚΟΜ και ΕΡΙΚΣΟΝ προμηθευτές της ΚΟΣΜΟΤΕ

Το δίδυμο ΙΝΤΡΑΚΟΜ και ΕΡΙΚΣΟΝ είναι ο νέος προμηθευτής της ΚΟΣΜΟΤΕ, ο οποίος και θα παράσχει την τεχνολογία για την ολοκλήρωση της υποδομής της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΣΜΟΤΕ, η κοινοπραξία UNION στην οποία συμμετέχουν η ΙΝΤΡΑΚΟΜ, η ΕΡΙΚΣΟΝ και η ΙΝΤΡΑΚΟΜ Κατασκευές, είναι αυτή που κερδίζει το διεθνή διαγωνισμό που διενεργήθηκε.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός, ότι η επιλογή δεύτερου προμηθευτή, στη θέση της ΝΟΚΙΑ, γίνεται αφού πλέον έχει εγκατασταθεί το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό τμήμα της υποδομής της ΚΟΣΜΟΤΕ. Σημειώνεται ότι η ΚΟΣΜΟΤΕ είχε επιλέξει τον Ιούλη του 1997 σαν κύριο προμηθευτή για την ανάπτυξη της υποδομής της τη ΝΟΚΙΑ Φινλανδίας, με την οποία είχε υπογράψει σύμβαση πενταετούς διάρκειας, ύψους 50 δισεκατομμυρίων δραχμών. Μέχρι σήμερα οι σχετικές παραγγελίες της ΚΟΣΜΟΤΕ προς τη ΝΟΚΙΑ ανέρχονται σε 48 δισ.

Το ΔΣ της ΚΟΣΜΟΤΕ στην επόμενη συνεδρίασή του, θα εγκρίνει την εισαγωγή της νέας τεχνολογίας της κοινοπραξίας UNION στο δίκτυό της, αφού στο διαγωνισμό κρίθηκε ότι ήταν η "πλέον οικονομική και συμφέρουσα προσφορά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ