Τετάρτη 5 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέο ξεπούλημα δάσους στο Διόνυσο!

Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να ξεπουλήσει, και μάλιστα μέσα στο 1999, και τα υπόλοιπα 85 "οικόπεδα" της δασικής έκτασης, που αποτελούσε το πρώην στρατόπεδο Ντούνη στο Διόνυσο και έχει καεί από πυρκαγιές αρκετές φορές.

Μάλιστα η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, σε πολυτελές φυλλάδιο που μοίρασε πρόσφατα, διαφημίζει την "πραμάτεια" της - δηλαδή την περιουσία του ελληνικού λαού - με φρασεολογία που θα ζήλευε και το δεινότερο μεσιτικό γραφείο. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε αυτούσιο το απόσπασμα από το φυλλάδιο που κοσμείται επιπλέον από φωτογραφία της περιοχής, με την καμένη έκταση. Θαυμάστε θρασύτητα και αναισχυντία:

"ΑΚΙΝΗΤΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: Ο Διόνυσος είναι έντονα αναπτυσσόμενο προάστιο με μοναδική φυσική ομορφιά, στα βορειοανατολικά περίχωρα της Αθήνας, στις παρυφές του γνωστού από την αρχαιότητα όρους της Πεντέλης. Στην περιοχή η ΚΕΔ διαχειρίζεται δημόσια πολεοδομημένη έκταση συνολικής επιφάνειας 137.000 τ.μ. αποτελούμενη από 85 οικόπεδα. Τα οικόπεδα μέσης επιφάνειας 1.600 τ. μ. το καθένα, έχουν δυνατότητα κάλυψης 320 τ. μ. και δόμησης 640 τ. μ. Η περιοχή διαθέτει κοινόχρηστους χώρους και την απαιτούμενη υποδομή (δίκτυα ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών, ηλεκτρικού ρεύματος κλπ.). Το ακίνητο, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 6 δισ. δρχ. πρόκειται να εκποιηθεί μέσα στο 1999"!..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ