Τετάρτη 5 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η δικαίωση και η συνδιαχείριση

Ως επιχείρηση δικαίωσης του αναπηρικού κινήματος στη χώρα μας παρουσιάστηκε η εκλογή του προέδρου της ΕΣΑΕΑ Γ. Βαρδακαστάνη στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ των ΑΜΕΑ.

Δυστυχώς το μαχητικό κίνημα των αναπήρων οδηγείται από τη σημερινή ηγεσία του σε μια "Διεθνή κερδοσκοπική Οργάνωση αναγνωρισμένη από το βελγικό νόμο".

Και η αποστολή του ποια είναι; Μα για να στηρίξει τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) όπως ελέχθη από τον παρευρισκόμενο υφυπουργό Πρόνοιας Θ. Κοτσώνη.

Βέβαια η κυβέρνηση και μια μερίδα συνδικαλιστών βαυκαλίζονται με την ψευδαίσθηση του κοινωνικού εταίρου στη διαμόρφωση των αποφάσεων και των πολιτικών της ΕΕ. Αυτών δηλαδή που οδηγούν στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης τις δαπάνες για την κοινωνική προστασία.

Αυτή η συνδιαχείριση οδηγεί και σε νοσηρά φαινόμενα. Ηδη έχουν γίνει καταγγελίες, γίνονται έλεγχοι και έχουν επιληφθεί τα δικαστήρια για οικονομικές ατασθαλίες.

Χτες τέθηκε το ερώτημα για το τι θα γίνει για να σταματήσουν ακόμα και οι υπόνοιες για ατασθαλίες. Η απάντηση που δόθηκε ήταν άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε: Εχουν τηρηθεί οι κανόνες, θα βγουν πορίσματα. Αλλά, προστέθηκε, τα πράγματα δε χτυπούν μόνο τους θεσμούς αλλά και τις καρδιές των αναπήρων...

Δυστυχώς, ο κάθε είδους εταιρισμός - που αντικαθιστά τη διεκδίκηση - αποτελεί ευθεία βολή στις καρδιές των αναπήρων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ