Τετάρτη 5 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ" - ΤΡΟΛΕΪ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Νέες στάσεις εργασίας των ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ σήμερα από τις 4 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας και των εργαζόμενων στα τρόλεϊ μεθαύριο

Νέα στάση εργασίας, από τις 4 μ.μ. μέχρι τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας, έχουν κηρύξει για σήμερα οι ηλεκτροδηγοί των ΗΣΑΠ, που αντιδρούν στην εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης.

Η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων θα έχει ως επακόλουθο την ακινητοποίηση των συρμών του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου σήμερα από τις 4 μ.μ. μέχρι τη λήξη της κυκλοφορίας.

Το προεδρείο του Σωματείου Ηλεκτροδηγών ΗΣΑΠ έχει κηρύξει άλλες δύο στάσεις εργασίας για μεθαύριο Παρασκευή (από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας), ενώ η περαιτέρω στάση του κλάδου θα καθοριστεί στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου.

Σημειώνεται ότι οι ηλεκτροδηγοί ΗΣΑΠ αντιδρούν στην επιχειρούμενη κατάργηση των ΣΣΕ και του 8ωρου, στην καθιέρωση εξοντωτικών ωραρίων εργασίας με διακεκομμένες βάρδιες, στην αύξηση του συνεχούς χρόνου ηλεκτροδήγησης κ. ά.

Οπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, η εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων στους ΗΣΑΠ θα πλήξει καίρια την αξιοπιστία του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ θα έχει και δυσμενείς επιπτώσεις στην ασφάλεια του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων. Οι ηλεκτροδηγοί τονίζουν ότι με τον αγώνα τους εκφράζουν την άρνησή τους να συμπράξουν στην επιχειρούμενη υποβάθμιση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης και του κοινωνικού ρόλου των αστικών συγκοινωνιών και ζητούν από κυβέρνηση και διοίκηση, ειλικρινή διάλογο για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου και την περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τέλος, ζητούν την κατανόηση του επιβατικού κοινού, με τη διαβεβαίωση ότι ο αγώνας που κάνουν υπηρετεί και τη δική του ασφάλεια, αλλά και την περαιτέρω βελτίωση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης.

Στο μεταξύ, στάση εργασίας για μεθαύριο, από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. έχουν κηρύξει και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, αντιδρώντας στην εφαρμογή των αντεργατικών κανονισμών εργασίας με τα εξοντωτικά ωράρια, ενώ απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα προγραμματίζουν και οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ