Τετάρτη 5 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυτοδικούν, δικαίως, πλέον, όσοι αντιστέκονται

Ενας μοτοσικλετιστής έσπασε το τζάμι στρατιωτικού γερμανικού τζιπ που κυκλοφορούσε στην πόλη σαν δύναμη κατοχής

Ο,τι αρνούνται να κάνουν οι αρχές της πόλης, το κάνουν πλέον με αυθόρμητο τρόπο οι ίδιοι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, που αρνούνται να βλέπουν την πόλη τους υπό ΝΑΤΟική κατοχή. Αλλη μια έκφραση της οργής και της αγανάκτησης που έχει προκαλέσει η διέλευση από τη Θεσσαλονίκη χιλιάδων ΝΑΤΟικών μισθοφόρων για την εισβολή στη Γιουγκοσλαβία, αποτέλεσε χτες η αντίδραση του 29χρονου Κώστα Τσίλογλου που με το κράνος του έσπασε το τζάμι γερμανικού τζιπ, το οποίο παράνομα κυκλοφορούσε στους δρόμος της πόλης,συνοδευόμενο μάλιστα από δύο Ελληνες αστυνομικούς στη διαδρομή από το αεροδρόμιο προς το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ο νεαρός συνελήφθη επιτόπου και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας.Σε ευθεία αναντιστοιχία με το κοινό αίσθημα η κυβέρνηση έδωσε εντολή να παραπεμφθεί ο νεολαίος σήμερα στον Εισαγγελέα, ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι οι Γερμανοί κατακτητές όπως και οι υπόλοιποι ΝΑΤΟικοί κυκλοφορούν στην πόλη χωρίς να έχουν καν την τυπική βίζα εισόδου!

Ο Κ. Τσίλογλου είναι μέλος του Μοτοσικλετιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και συμμετείχε στη μηχανοκίνητη πορεία που έγινε τον Ιούλη του '96 στην Κύπρο και η οποία σφραγίστηκε με την εν ψυχρώ εκτέλεση από το ΝΑΤΟκίνητο καθεστώς Νενκτάς, του Σ. Σολωμού.

Στο μεταξύ την ίδια ώρα που η οργή και η απαίτηση του λαού να φύγουν οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες από τη χώρα μας, δυναμώνει, συνεχίζεται η προσπάθεια των επιτελών της Συμμαχίας να φυγαδεύσουν άρον άρον προς τα Σκόπια, τους μισθοφόρους και τα πολεμικά σύνεργα που έχουν συγκεντρωμένα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τα στρατόπεδα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Χτες στις 3.30 και στις 4.30 τα χαράματα αναχώρησαν δύο φάλαγγες με 83 οχήματα συνολικά, τα οποία μετέφεραν άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα και κοντέινερ με πολεμικό υλικό.

Σήμερα αναμένεται να αποπλεύσει το αγγλικό "Σέργκερέιντ" που βρίσκεται στα ανοιχτά του Λιμανιού προκειμένου να παραλάβει 20 βαριά οχήματα μηχανικού τα οποία επιστρέφουν από Σκόπια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ