Τετάρτη 5 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι ανάπηροι πολεμούν τον... πόλεμο!
  • Ευρύτατη επιτροπή πρωτοβουλίας από το χώρο των αναπήρων και γονέων και κηδεμόνων των ΑμΕΑ
  • Σήμερα το απόγευμα η αντιπολεμική διαμαρτυρία των τυφλών στην αμερικάνικη πρεσβεία

Το σύνολο σχεδόν των φορέων του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) εκπροσωπεί η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ενάντια στον Πόλεμο των αναπήρων και των γονέων και κηδεμόνων των ΑμΕΑ, που συγκροτήθηκε και ήδη προχωρά σε αντιπολεμικές δραστηριότητες, με πρώτη εκδήλωση τη συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο που γίνεται με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής των οργανώσεων των τυφλών.

Σκοπός της Επιτροπής Πρωτοβουλίας,όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, "να συντονίσουμε τα βήματά μας με τα βήματα ολόκληρου του ελληνικού λαού, που απαιτεί να σταματήσει ο "ακήρυχτος" πόλεμος που έχουν εξαπολύσει - για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα - οι αμερικανοΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές μαζί με τις κυβερνήσεις των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενάντια στο δικαίωμα των λαών να ζουν ειρηνικά".

Η Επιτροπή ως άμεσους στόχους πάλης έθεσε: Την απεμπλοκή της χώρας μας από αυτό το βρώμικο πόλεμο. Το άμεσο σταμάτημα των βομβαρδισμών. Την απόσυρση των ελληνικών στρατευμάτων από Αλβανία και Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Την επιστροφή του πολεμικού μας πλοίου που βρίσκεται υπό τις διαταγές του ΝΑΤΟ. Να μη βγει κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας μας. Να σταματήσει οποιαδήποτε διευκόλυνση προς τη δολοφονική στρατιωτική μηχανή του ΝΑΤΟ από το ελληνικό έδαφος (από λιμάνια, αεροδρόμια, εναέριο χώρο, κάθε μέσο μεταφοράς στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού), αναστολή της λειτουργίας των ΝΑΤΟικών βάσεων τουλάχιστον όσο διαρκεί ο πόλεμος. Να δοθεί πολιτική λύση με μοναδικό γνώμονα το πραγματικό συμφέρον του γιουγκοσλαβικού λαού και των λαών της περιοχής. Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Καταδίκη του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ.

Αύριο η Επιτροπή πραγματοποιεί σύσκεψη στην οδό Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος (ο χώρος είναι προσβάσιμος), ενώ καλεί τους αναπήρους και τους γονείς τους να πάρουν μαζικά μέρος στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης που θα γίνει την προσεχή Κυριακή.

Το συλλαλητήριο των τυφλών

Με σύνθημα "Κάθε ανάπηρος από μη φυσικά αίτια είναι εγκληματική ενέργεια", η Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβουλίας των Οργανώσεων Τυφλών κατά του πολέμου οργανώνει σήμερα αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 6μ.μ.

Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς του άδικου πολέμου και θαγίνει συναυλία από τυφλούς και άλλους καλλιτέχνες. Στη συνέχεια θα γίνει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία όπου θα γίνει ολονύκτια καθιστική διαμαρτυρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ