Τετάρτη 5 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το μέλλον μας δεν είναι το ΝΑΤΟ και η ΟΝΕ

Αντιπολεμική διακήρυξη εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

"Να σταματήσει ο πόλεμος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Καμία συμμετοχή της Ελλάδας. Να κλείσουν λιμάνια και αεροδρόμια για τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις. Αλληλεγγύη στην ανυπακοή των στρατευμένων. Οχι στον εθνικισμό, Ναι στην αλληλεγγύη των εργαζομένων".

Ετσι καταλήγει η δήλωση - διακήρυξη των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κάτω από την οποία έχουν μέχρι στιγμής υπογράψει 206 δημοσιογράφοι, τεχνικοί, σελιδοποιοί, διορθωτές, διοικητικοί και άλλες ειδικότητες από διάφορα Μέσα.

Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής: "Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, σελιδοποιοί, διορθωτές, διοικητικοί κ.ά.), που υπογράφουμε αυτό το κείμενο θέλουμε να υψώσουμε τη φωνή μας, μαζί με τους χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική, ενάντια στον πόλεμο των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Να διαδηλώσουμε και με αυτόν τον τρόπο την πεποίθησή μας πως ο 21ος αιώνας δεν μπορεί να μας βρει σε χαρακώματα πολέμων, αλλά σε μάχες δημιουργίας. Πως το μέλλον δεν είναι το ΝΑΤΟ, η ΟΝΕ και οι πολεμικές επιχειρήσεις, αλλά η ειρηνική συμβίωση και ανάπτυξη των λαών.

Γι' αυτό και τασσόμαστε ενάντια σε αυτόν τον απάνθρωπο και άδικο πόλεμο που διεξάγεται δίπλα από την πόρτα μας, και απαιτούμε να σταματήσει. Είμαστε έτοιμοι να εκφράσουμε με κάθε τρόπο την αντίθεσή μας αυτή, να κάνουμε μπλόκο σε κάθε πολεμική εμπλοκή. Πολύ περισσότερο στην ελληνική συμμετοχή, άμεση ή έμμεση.

Γι' αυτό είμαστε αλληλέγγυοι με τους φαντάρους,τους ναύτες και τους σμηνίτες, με τους εφέδρους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που αρνούνται να υπηρετήσουν τα δολοφονικά σχέδια των ΝΑΤΟικών επιδρομέων. Γιατί θεωρούμε πως είναι δημοκρατικό χρέος η ενεργητική αντίσταση στον πόλεμο. Η ανυπακοή στις διαταγές των γερακιών, που σφάζουν αμάχους και καταστρέφουν ζωές, οδηγούν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην προσφυγιά, είναι τιμή για όλους μας.

Γι' αυτό και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στη σημερινή κυβέρνηση που ψηφίζει υπέρ της συνέχισης των επιδρομών και την επιβολή νέου πιο απάνθρωπου εμπάργκο, ενώ παράλληλα παρέχει όλες τις διευκολύνσεις στα αεροπλάνα και τα καράβια του ΝΑΤΟ. Αλλά εκφράζουμε την αντίθεσή μας και σε κάθε άλλη κυβέρνηση που θα εμπλέξει με οποιοδήποτε τρόπο την Ελλάδα στον ιμπεριαλιστικό αυτό πόλεμο.

Δεν επιλέγουμε μεταξύ των δυναστών,επιλέγουμε την απαλλαγή από τους δυνάστες, υπερατλαντικούς, Ευρωπαίους ή Βαλκάνιους. Πιστεύοντας πως οι ίδιοι οι λαοί θα καθορίσουν τις τύχες τους, προσδοκώντας και παλεύοντας για δημοκρατία, δικαιοσύνη και κοινωνική απελευθέρωση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ