Τετάρτη 5 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΛΚΙΣ
Δημοτικό σχολείο σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα!

Με συμπτύξεις σχολικών μονάδων προχωρά η υλοποίηση του "μεγαλόπνοου" σχεδίου για λειτουργία και των δημοτικών σχολείων σε πρωινό κύκλο, μετά από απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια ώρα μαθητές Δημοτικού του Κιλκίς κάνουν μάθημα σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα...

Από τον προϊστάμενο του 4ου Γραφείου της Α/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης στάλθηκε εισήγηση προς τους Συλλόγους Διδασκόντων των 55ου, 56ου και 57ου Δημοτικών Σχολείων, με την οποία προτείνεται η συγχώνευση των τριών σχολείων σε δύο, για να λειτουργούν όλα σε πρωινή βάρδια. Δεν αναφέρεται όμως ότι στο σχολικό συγκρότημα ήδη παρουσιάζεται έντονο πρόβλημα λόγω έλλειψης χώρου, τόσο μέσα στις αίθουσες όσο και στο προαύλιο, που ακόμη και για τις υπάρχουσες συνθήκες είναι ασφυκτικός.

Οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου του Κιλκίς κάνουν μάθημα σε διαμερίσματα, ενώ κάθε χρόνο κάποιο από τα γύρω μαγαζιά μετατρέπεται σε αίθουσα διδασκαλίας για να καλύψει τις πάγιες ελλείψεις. Γονείς και μαθητές απαιτούν να ξεκινήσουν, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, οι εργασίες κατασκευής νέων αιθουσών διδασκαλίας και σύγχρονου διδακτηρίου, διαφορετικά προειδοποιούν με δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Εξάλλου, με κινητοποιήσεις απειλούν και οι γονείς του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας την άνευ λόγου μακροχρόνια καθυστέρηση της παράδοσης διδακτηρίου που θα στεγάσει το Μουσικό Σχολείο στα όρια του Δήμου Πυλαίας.

Σχολιάζοντας την πολιτική συμπτύξεων, που προωθείται και σε σχολεία της Καλαμαριάς, η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της ΑΔΕΚ, Σοφία Τεμεκενίδου,σημείωσε πως "η πολιτεία χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τη λειτουργία των σχολείων σε πρωινό κύκλο, έχοντας στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους της εκπαίδευσης, αφού με αυτόν τον τρόπο και αίθουσες εξοικονομεί και τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών μειώνει. Παραβλέπει πως το πρόβλημα της σχολικής στέγης αντιμετωπίζεται μόνο με την ανέγερση σύγχρονων σχολικών διδακτηρίων". Παράλληλα καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς και την ΤΑ να μπουν μπροστά και να συντονίσουν τον αγώνα για τη διεκδίκηση των απαραίτητων κονδυλίων για την παιδεία και τη σχολική στέγη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σοβαρά τα προβλήματα σχολικής στέγης (2008-10-11 00:00:00.0)
Απαιτεί άμεση παρέμβαση για τα προβλήματα των σχολείων (2008-09-19 00:00:00.0)
Να ενισχυθεί το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο (2005-04-13 00:00:00.0)
Να αποπερατωθεί το Σχολείο Καλυβίων Σκύδρας (2004-12-31 00:00:00.0)
Οξυμένα προβλήματα σχολικής στέγης (2003-09-26 00:00:00.0)
Εξαγγελίες πίσω και από τις άμεσες ανάγκες (2001-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ