Τετάρτη 5 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΦΕΡΕΦΩΝΑ

Οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται στη Νέα Γιουγκοσλαβία. Θερίζουν νέους και γέρους, άντρες, γυναίκες και παιδιά και καταστρέφουν τον πλούτο και τις υποδομές της πολύπαθης χώρας. Ιδιαίτερη "περιποίηση" επιφύλαξαν οι δολοφόνοι της εγκληματικής συμμορίας ΝΑΤΟ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης της Γιουγκοσλαβίας. Βομβαρδίστηκαν - και εξακολουθούν ν' αποτελούν στόχο - το κτίριο "ΟΥΣΤΣΕ" (στεγάζονται το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ιδιωτικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί), το κτίριο της σερβικής κρατικής τηλεόρασης και αναμεταδότες τηλεόρασης. Είναι ξεκάθαρο πως οι δολοφόνοι επιδιώκουν να σιγήσει κάθε φωνή που θα αποκαλύπτει στον κόσμο τα αποτρόπαια εγκλήματά τους. Η άποψη αυτή τεκμηριώνεται και από τις άλλες ενέργειες των νατοϊκών στον ίδιο τομέα. Παραθέτουμε ορισμένα ενδεικτικά γεγονότα.

1. Η παγκόσμια ενημέρωση περνάει μέσα (βλέπε CNN, BBC κλπ.) από τα "στραγγαλιστικά φίλτρα" της νατοϊκής προπαγάνδας.

2. Ασκήθηκαν και ασκούνται - διεθνώς και στην Ελλάδα - ωμές και απροκάλυπτες πιέσεις σε δημοσιογράφους - πολεμικούς ανταποκριτές, που επιμένουν να δίνουν στην παγκόσμια κοινή γνώμη εκείνα που διαδραματίζονται πραγματικά στη μαρτυρική - ηρωική χώρα και όχι εκείνα που υπαγορεύει η νατοϊκή προπαγάνδα ("εθνοκάθαρση", "χασάπης Μιλόσεβιτς", "δράμα των διωκόμενων από το καθεστώς προσφύγων" κλπ).

3. Στη χώρα μας ο νέος γκαουλάιτερ Ν. Μπερνς, επιτίθεται με λύσσα στα ΜΜΕ - δημοσιογράφους για "φιλοσερβική προπαγάνδα" και καλεί σε τάξη μέσα από αλλεπάλληλες επαφές που έχει σε όλα τα κυβερνητικά - και όχι μόνο - επίπεδα.

4. Ο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" κατήγγειλε πρωτοσέλιδα κυβερνητικές παρεμβάσεις στη ΝΕΤ, για ευθυγράμμιση με τις αμερικανικές - νατοϊκές εντολές.

Η δράση αυτή των ιμπεριαλιστών δεν ξέσπασε με τον πόλεμο. Αποτελεί συνέχεια του ανηλεούς βομβαρδισμού των συνειδήσεων σε παγκόσμια κλίμακα, που αποτέλεσε την ιδεολογική - προπαγανδιστική προετοιμασία των λαών για την αποδοχή - σαν αναγκαίων - των βομβαρδισμών που εξαπολύθηκαν στις 24 του Μάρτη και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Είναι μια από τις πιο χειροπιαστές αποδείξεις πως οι ιμπεριαλιστές δεν είναι παντοδύναμοι όπως ισχυρίζονται οι "πρωτοελλαδίτες" και όσοι άλλοι δίνουν "γην και ύδωρ" στον ιμπεριαλισμό και δικαιολογούν ή υπερασπίζονται τη συμμετοχή της Ελλάδας στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Αν ήταν παντοδύναμοι οι ιμπεριαλιστές (τα πρώτα κεφάλια) δε θα ήθελαν και τις 19 υπογραφές των μελών του ΝΑΤΟ στην εγκληματική επιχείρησή τους ενάντια στο λαό της Νέας Γιουγκοσλαβίας. Αν ήταν παντοδύναμοι δε θα κρατούσαν στο σκοτάδι της πιο χυδαίας παραπληροφόρησης τους λαούς του πλανήτη μας.

***

Οι ιμπεριαλιστές κυριολεκτικά τρέμουν μπροστά στη δύναμη της λαϊκής αντίστασης και πάλης. Γι' αυτό θέλουν να κερδίσουν τη μάχη στον ιδεολογικό τομέα, θέλουν την απόλυτη κυριαρχία της προπαγάνδας. Το αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θεριεύει στον τόπο μας έχει πολλή και σοβαρή δουλιά να κάνει. Δε φτάνει να μένουμε ικανοποιημένοι με το κλίμα αντιαμερικανισμού και αγανάκτησης που κυριαρχεί. Οι ιμπεριαλιστές δεν παραδίνουν τα όπλα και επιχειρούν - με ποικιλία μέσων και μορφών - να αντιστρέψουν το κλίμα. Το "κλίμα" εύκολα αντιστρέφεται αν δεν έχει ρίζες, ρίζες αντιιμπεριαλιστικές. Το "κλίμα" εύκολα αντιστρέφεται αν δε στηρίζεται σε γερές βάσεις, βάσεις γνώσης των γιατί και των διότι. Πρέπει να γίνει βαθιά κατανοητό, να γίνει συνείδηση στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, πως ετούτος ο πόλεμος - όπως και άλλοι που προηγήθηκαν - δεν είναι παραξενιά της ιστορίας. Ετούτος ο πόλεμος δεν είναι παραξενιά και πείσμα της Ολμπράιτ, όπως και ο Β Παγκόσμιος δεν ήτανε αποτέλεσμα της διαστροφής ενός παρανοϊκού, του Χίτλερ, όπως ξεδιάντροπα πλασάρουν και σήμερα διάφορα σοβαρά μέσα ενημέρωσης με τη συνδρομή εξίσου σοβαρών δημοσιογράφων, αναλυτών κλπ. Ο πόλεμος είναι πόλεμος ιμπεριαλιστικός, ληστρικός, αποτελεί συνέχεια της ίδιας πολιτικής - για το μοίρασμα των αγορών και εκμετάλλευση της εργατικής τάξης - πολιτικής που κόβει τα κεφάλια όσων τα σηκώνουν ενάντια στη "νέα τάξη πραγμάτων". Ο λαός θα αποχτάει συναίσθηση και συνείδηση της δύναμής του όσο δένουμε το ανέβασμα της πάλης (σταμάτημα τρένων, στρατιωτικών κομβόι κλπ.) με αμείλικτη ιδεολογική πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα τσανάκια του κάθε είδους. Να θυμίσουμε σε τούτο το λαό που πάνε να τον μετατρέψουν σε ραγιά, πως εδώ έγιναν πράξη:

  • Η επανάσταση του '21 κόντρα στην παντοδύναμη τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία.
  • Το ΟΧΙ του 1940, η Εθνική Αντίσταση, η ματαίωση της πολιτικής επιστράτευσης και η αποστολή των Ελλήνων στα γερμανικά εργοστάσια και στο Ανατολικό Μέτωπο.

Να δένουμε την πείρα με τη θεωρία μας! Η κοινωνική πρόοδος δε σταματάει με τίποτα και μάλιστα έρχεται πιο γρήγορα όσο οι λαϊκές μάζες ρίχνονται στην ταξική πάλη και παίρνουν πολιτικό και ιδεολογικό διαζύγιο από τα κόμματα και τις πολιτικές που ρίχνουν νερό στο μύλο του ιμπεριαλισμού.

***

Συνοψίζουμε και κλείνουμε. Δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη για τη συγκρότηση ενός ρωμαλέου αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Δίνουμε τη μάχη σε κάθε μετερίζι, ενάντια στους κήρυκες της υποτέλειας και της υποταγής στον ιμπεριαλισμό. Εμπρός να τσακίσουμε τα κηρύγματα της υποτέλειας και του συμβιβασμού, παντού και πρώτα απ' όλα μέσα στο εργατικό κίνημα. Να κερδίσουμε χιλιάδες και χιλιάδες νέους μαχητές από την αστείρευτη πηγή δυνάμεων, την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Να δυναμώσουμε τη στρατιά των μαχητών που αγωνίζονται συνειδητά ενάντια στα μονοπώλια και στον ιμπεριαλισμό. Είναι η πιο αποτελεσματική αλληλεγγύη και ενεργητική συμβολή στον αγώνα του λαού της Γιουγκοσλαβίας ενάντια στον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ. Είναι η αναγκαία συμβολή μας στο δυνάμωμα του μετώπου της εργατικής τάξης κόντρα στον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ και στους άλλους μεγάλους αγώνες που έρχονται, στο δρόμο που οδηγεί στο σοσιαλισμό και στο πέταμα του ιμπεριαλισμού στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Ανδριανός ΜΠΟΥΚΟΥΡΗΣ

Είναι ξεκάθαρο πως οι ΝΑΤΟικοί δολοφόνοι επιδιώκουν να σιγήσει κάθε φωνή που θα αποκαλύπτει στον κόσμο τα αποτρόπαια εγκλήματά τους. Αυτό τεκμηριώνεται από όλες τις ενέργειες των νατοϊκών στον τομέα των μέσων μαζικής επικοινωνίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Να απελευθερωθεί αμέσως ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς»(2002-02-13 00:00:00.0)
Οι παρακαταθήκες του ΕΑΜ(2001-09-29 00:00:00.0)
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ στον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ(2000-04-08 00:00:00.0)
ΝΑΤΟικό ΤσιρΑΚΗ(1999-04-03 00:00:00.0)
Δεν είναι παντοδύναμοι(1999-03-20 00:00:00.0)
Κοινός εχθρός ο ιμπεριαλισμός(1997-04-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ