Τετάρτη 5 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεξάρτηση απ' τον πόλεμο

Αντιπροσωπεία του "18 Ανω" φεύγει για το Βελιγράδι στις 8 Μάη 1999

Αντιπολεμική αντεπίθεση στη βαρβαρότητα της "νέας τάξης πραγμάτων" προς το γιουγκοσλαβικό λαό κάνει η μονάδα απεξάρτησης "18 Ανω" και θεραπευτές και θεραπευόμενοι θα μεταβούν στο Βελιγράδι στις 8 Μάη του 1999. Σε μια πράξη αλληλεγγύης προς το γιουγκοσλαβικό λαό, καταδίκης των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, διαμαρτυρίας για το άδικο, παράλογο και βάρβαρο πολεμικό μακελειό τα μέλη του "18 Ανω" θα βρεθούν δίπλα στους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά για να τους εμψυχώσουν και να τους προσφέρουν ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα.

Τα μέλη της Ομάδας Τέχνης του "18 Ανω" σε συνεργασία με Ελληνες και Γιουγκοσλάβους καλλιτέχνες οργανώνουν, παράλληλα, μια ημερίδα πολιτιστικής εικαστικής παρέμβασης στο Βελιγράδι με δραστηριότητες ζωγραφικής και γλυπτικής δημιουργίας, με τη δημιουργία ενός έργου τέχνης από Ελληνες και Σέρβους γλύπτες μπροστά στο βομβαρδισμένο ραδιομέγαρο και με τη διαδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στο χώρο των καθημερινών μουσικών εκδηλώσεων του σερβικού λαού.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Ελλήνων και Σέρβων λειτουργών της ψυχικής υγείας στα πλαίσια της οργανωτικής επιτροπής για την Ψυχική Υγεία στα Βαλκάνια και θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, όπου θα ανακοινωθεί και το 2ο Διαβαλκανικό Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία. Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ