Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοτόπουλα

ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ξέρουμε... τι μας ταϊζουν σε αυτή τη χώρα, το γνωρίζαμε από καιρό, δε χρειαζόταν φυσικά να γίνουν όλα αυτά με τα "κοτόπουλα Βρυξελλών", για να το μάθουμε. Ομως κάπως διευρύνθηκαν οι γνώσεις μας και από αυτή την ιστορία...

***

Αποδείχτηκε ότι όχι μόνο δεν ελέγχουν τι μας ταϊζουν, αλλά... δεν τους νοιάζει κιόλας. Η συγκυρία της εποχής είναι ότι πέσαμε λίγο πριν τις ευρωεκλογές, με αποτέλεσμα να έχουν "σκιστεί" να μας αποδείξουν ότι προστατεύουν την υγεία μας.

***

Ετσι το ρίξανε στους ελέγχους (όσους δηλαδή δεν έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια) και δεσμεύσανε οτιδήποτε έχει.. δύο πόδια και κάποτε είχε την ατυχία να έχει και φτερά. 50 τόνοι πουλερικών, λέει, σε καραντίνα!

***

Το μόνο που δεν προέβλεψαν φυσικά είναι πως οι Ελληνες πολίτες έχουν μια μικρή διαφορά από τις κότες: Δεν τρώνε ό,τι τους πετάνε και κατ' επέκταση δε μας πείθουν για το ενδιαφέρον τους.

***

Αλλωστε, δεν ξεχνάμε και το τι έγινε με την υπόθεση των "τρελών αγελάδων" παλιότερα, όπου οι υποτιθέμενες "επιστημονικές εκτιμήσεις" άλλαζαν ανάλογα με τα συμφέροντα της πολιτικής εξαγωγών της Βρετανίας και η ελληνική κυβέρνηση το αποδεχόταν.

***

ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΜΕΤΑ την "Ειρήνη", θα διαπιστώσετε όπως φανταζόμαστε - μια και καθόλου λίγα δεν είναι τα κονδύλια που διατίθενται για την τηλεοπτική του διαφήμιση - μας προβάλλει και ένα άλλο κοριτσάκι την "Ελπίδα"...

***

Δε λέμε, καλή η ιδέα τους, αλλά και την τελευταία "Μις Κόσμος" να μας παρουσιάσουν, δυστυχώς η πολιτική τους δεν... ομορφαίνει με τίποτε. Ούτε φτιασιδώματα "παίρνει", ούτε "λίφτινγκ" ούτε οτιδήποτε από αυτά τα πράγματα τέλος πάντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ