Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ
Δεν είναι αυτή η δική μας Ευρώπη

Στη χαιρετιστήρια ομιλία του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσσανδράκης αναφέρθηκε στο σύνθημα της κυβέρνησης που λέει "πρώτα η Ελλάδα", αλλά και στο χαρακτήρα της ΕΕ και τόνισε:

"Μας λέει ο κ. Σημίτης "πρώτα η Ελλάδα". Ομως η δική μας Ελλάδα δεν είναι είναι συνένοχη στους βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας. Δε δίνει "γην και ύδωρ" στους ιμπεριαλιστές. Βρίσκεται στους δρόμους, σταματάει τα τρένα του πολέμου, ρίχνει τα αγάλματα - σύμβολα της υποτέλειας και κλείνει τις πολεμικές βάσεις που διευκολύνουν τους ιμπεριαλιστές.

Η Ελλάδα του Κ. Σημίτη είναι η Ελλάδα των μεγάλων συμφερόντων, που περιμένουν να πέσουν σαν τα κοράκια πάνω στο πτώμα της Γιουγκοσλαβίας πριν ακόμα υπάρξει πτώμα.

Η Ελλάδα του πρωθυπουργού είναι η Ελλάδα της υποτέλειας και ξενοδουλίας που συναγωνίζονται με την Τουρκία της ολιγαρχίας για το ποιος θα είναι ο πιο πιστός τοποτηρητής του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια.

Μας λένε ακόμα η ΕΕ είναι η Ευρώπη των λαών. Εμείς απαντάμε ότι η ΕΕ που βομβαρδίζει μαζί με τους Αμερικανούς τους Γιουγκοσλάβους, που διώχνει τους αγρότες από την ύπαιθρο, που μοιράζει την ανεργία και ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα, που εξαρθρώνει τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, που ξεπουλά και ιδιωτικοποιεί τη δημόσια περιουσία, την Παιδεία, την υγεία, δεν μπορεί να είναι η δική μας Ευρώπη, η Ευρώπη των λαών. Αυτή είναι η Ευρώπη του μεγάλου κεφαλαίου και των μεγάλων συμφερόντων.

Ο λαός μας και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν, τίποτα θετικό δεν μπορεί να περιμένουν πέρα από τη φτώχεια και την ανέχεια. Εμπρός λοιπόν, κατέληξε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, να δώσουμε ένα καλό μήνυμα στους ευρωυποτελείς και τους ευρωλάγνους ψηφίζοντας ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ