Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Εμείς θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε

Σε ορμητική διαδήλωση καταγγελίας για τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο μετατράπηκε χτες η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της νεολαίας στην πλατεία Ναυαρίνου

Σε μια γεμάτη πάθος και παλμό συγκέντρωση της νεολαίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μίλησε χτες το βράδυ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός.Μια συγκέντρωση που μετατράπηκε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας και καταγγελίας των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, καταδίκης της μετατροπής της Θεσσαλονίκης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο εναντίον του γιουγκοσλαβικού λαού.

Η συγκέντρωση έγινε στην καρδιά του κέντρου της πόλης. Στο καθημερινό σημείο συνάντησης της νεολαίας, στην πλατεία Ναυαρίνου. Από το βήμα ο Νίκος Σοφιανός, μιλώντας προς τους εκατοντάδες νέους, ξεκαθάρισε: "Εμείς θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε. Σ' αυτόν το βρόμικο πόλεμο που κάνουν οι ιμπεριαλιστές στην περιοχή μας εμείς θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε και μετά τις ευρωεκλογές, όπως κάναμε και πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος. Γιατί κανένας δεν μπορεί να καταγγείλει ότι οι κομμουνιστές ασχολούνται με τον πόλεμο για λόγους ψηφοθηρικούς. Κανένας δεν μπορεί να πει ότι εμείς, η ΚΝΕ και το ΚΚΕ, ήρθαμε τώρα, προεκλογικά, να πούμε κάποιες κουβέντες. Να τα πούμε και να φύγουμε μετά τις εκλογές.

Γιατί εμείς είμαστε μπροστά στους αγώνες της νεολαίας. Γιατί εμείς βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή όλων των νεολαιίστικων, των εργατικών, των αγροτικών, των λαϊκών κινητοποιήσεων. Γιατί εμείς έχουμε πια, ανοιχτή πολιτική επικοινωνία με τη νέα γενιά. Και γι' αυτό δε χρειαζόμαστε ούτε πανάκριβα τηλεοπτικά σποτάκια, ούτε τη διαφήμιση των εκατομμυρίων, ούτε τις φιγούρες τις χαμογελαστές και τα πρόσωπα στους δρόμους και τις πλατείες. Εχουμε τις θέσεις μας, έχουμε τη δράση μας, έχουμε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ, που προπαγανδίζουν την πολιτική μας. Που φέρνουν το μήνυμα της εκλογικής επιτυχίας που θα έχει το ΚΚΕ στις 13 του Ιούνη.

Το λέμε αυτό γιατί πολλοί και ιδιαίτερα οι λεγόμενοι μικροί, θυμήθηκαν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ όταν ξεκινούσαν τα ΝΑΤΟικά αεροπλάνα να αδειάζουν τις βόμβες τους σε βάρος του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Πριν τη δολοφονική εκστρατεία του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία δεν ακούγαμε ούτε το ΣΥΝ ούτε το ΔΗΚΚΙ ούτε τη ΝΔ και φυσικά ούτε το ΠΑΣΟΚ να μιλούν για το ΝΑΤΟ. Να μιλούν για το νέο ρόλο του, να μιλούν για την προσπάθεια που γίνεται σήμερα να περάσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων, ακόμη και επί πτωμάτων".

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση ένα ποτάμι οργής και αγανάκτησης ξεχύθηκε στους δρόμους της πόλης. Η πορεία ξεκίνησε. Με συνθήματα και κόκκινες σημαίες, η νεολαία, που χτες δήλωσε περήφανα ότι ψηφίζει ΚΚΕ, πορεύτηκε μέχρι το αμερικανικό προξενείο. Εκεί έγραψε συνθήματα στους τοίχους και έκαψε το αμερικανικό σύμβολο της βαρβαρότητας. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το λιμάνι, για να ανταμώσει με τους εκπαιδευτικούς, που από τις 8 το βράδυ είχαν αποκλείσει την κεντρική πύλη απαιτώντας μια Θεσσαλονίκη - γέφυρα φιλίας των λαών και όχι ορμητήριο θανάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ