Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΚΕΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ισχυρή απάντηση σε γνώριμες τακτικές
  • Εξέπληξε, όσους προσπάθησαν να την εμποδίσουν, η μαζικότητα της συγκέντρωσης
  • Βέρα Νικολα'ϊδου: Να δώσουμε ένα μάθημα σ' όσους λένε "ναι" στον πόλεμο

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση στις Συκεές Θεσσαλονίκης μίλησε χτες η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαϊδου.Μια συγκέντρωση που εξέπληξε κυρίως αυτούς που βάλθηκαν με κάθε τρόπο να την μποϊκοτάρουν δημιουργώντας εμπόδια. Η συγκέντρωση έγινε έξω από το Δημαρχείο Συκεών, επειδή ο δήμαρχος την τελευταία στιγμή αποφάσισε να δώσει το πάρκο Ειρήνης στο ΠΑΣΟΚ για τη συγκέντρωση με τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Παρ' όλα αυτά ο κόσμος με τη μαζική συμμετοχή του έστειλε ισχυρή απάντηση πως οι γνώριμες τακτικές όσων διαχειρίζονται την εξουσία δε θα περάσουν. Πως οι ευρωεκλογές ακόμη και γι' αυτό θα είναι ένα βήμα αντίστασης.

Από το βήμα η Βέρα Νικολαϊδου κάλεσε τους ψηφοφόρους να κατέβουν στην κάλπη με κριτήριο την ανεργία, τη συρρίκνωση της κοινωνικής ασφάλισης, τον πόλεμο, και να ψηφίσουν ταξικά, με βάση τα συμφέροντά τους και όχι τα συμφέροντα που εξυπηρετούν οι σημερινές ηγεσίες της ΕΕ.

"Ενας λαός βομβαρδίζεται από το ΝΑΤΟ και με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης. Χρειάζεται σ' αυτές τις εκλογές να δώσουμε ένα μάθημα σ' αυτούς που λένε "ναι" στον πόλεμο", είπε και κάλεσε να ρίξουν ΚΚΕ στην κάλπη.

Περιοδεία στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επιφύλαξε το προσωπικό του νοσοκομείου Παπανικολάου στην υποψήφια ευρωβουλευτή του Κόμματος Β. Νικολαϊδου κατά τη διάρκεια της χτεσινής πορείας της στους χώρους του Ιδρύματος. Οι εργαζόμενοι που ήταν ενημερωμένοι για την περιοδεία αυτή υπέβαλαν μια σειρά ερωτήσεις στη Β. Νικολαϊδου σχετικά με την ΟΝΕ και τι σημαίνει για τη ζωή του κάθε εργαζόμενου η ένταξη της χώρας μας σ' αυτή, καθώς και ερωτήσεις σχετικά με τον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Πολλοί που ψήφιζαν άλλα κόμματα δήλωσαν ότι οι κομμουνιστές πρωτοστάτησαν στον αγώνα κατά των ΝΑΤΟικών δυνάμεων και για το λόγο αυτό αξίζει να υποστηριχτεί το Κόμμα στις ευρωεκλογές.

"Είναι σίγουρο ότι τους συντρόφους μας στο νοσοκομείο Παπανικολάου τους γνωρίζετε, τους εμπιστεύεστε. Το θέμα είναι να κάνετε ένα πρώτο βήμα να στηρίξετε γενικότερα το Κόμμα για να έχουμε δυνατότερη φωνή για το καλό όλων των εργαζόμενων", τόνισε στο τέλος της περιοδείας της η Β. Νικολαϊδου.

Αναφερόμενοι στα προβλήματά τους οι εργαζόμενοι επισήμαναν ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο, καθώς από τα 750 άτομα που προβλέπει ο Οργανισμός παραμένουν κενές οι 180 θέσεις. Το Αιματολογικό Τμήμα, που εγκαινιάστηκε πριν από μήνες και έχει πλήρως εξοπλιστεί, δε λειτουργεί ελλείψει προσωπικού. Μια ακόμη σκανδαλώδης περίπτωση "Παπαγεωργίου" στην καρδιά μάλιστα του νοσοκομείου "Παπανικολάου". Κάθε νοσηλεύτρια θα πρέπει να φροντίζει κατά μέσο όρο 40 αρρώστους! Η Β. Νικολαϊδου επισκέφθηκε τα υπόγεια όπου βρίσκονται τα πλυντήρια, τα σιδερωτήρια, καθώς και τα μαγειρεία. Μέσα σε θερμοκρασίες που συχνά φθάνουν το καλοκαίρι τους 45 βαθμούς στενάζουν δεκάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται εκεί.

Οπως τόνισε η Β. Νικολαϊδου με αφορμή την καθυστέρηση καταβολής των υπερωριών στο υπάρχον προσωπικό, μια σειρά επιδόματα μέσα στα πλαίσια της φιλελεύθερης πολιτικής είναι από τα πρώτα που περικόπτονται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε όλη τη χώρα απλώνεται το κάλεσμα ενίσχυσης του Κόμματος (2024-05-10 00:00:00.0)
Απαίτησαν την ανάκληση της συνδικαλιστικής δίωξης (2021-07-15 00:00:00.0)
Προκλητικός απέναντι στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών (2015-06-12 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2012-03-23 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2007-10-21 00:00:00.0)
Οξυμένα προβλήματα με φόντο την εμπορευματοποίηση (2006-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ