Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Δυναμώστε το ΚΚΕ!

Την ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη προς τον αγωνιζόμενο γιουγκοσλαβικό λαό πολύ περισσότερο σήμερα, εξέφρασε χθες μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Καλογρέζα, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές εξελίξεις και την απόφαση της γιουγκοσλαβικής Βουλής για το σχέδιο των "οκτώ", υπογράμμισε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε στην κυριολεξία με "το κανόνι στον κρόταφο" μετά από 70 μέρες βομβαρδισμών κατά της χώρας. Πολύ φοβόμαστε, τόνισε, ότι θα αποτελέσει απλώς μία ανάπαυλα στη βρώμικη αυτή επίθεση, για να ακολουθήσει στη συνέχεια ένας νέος γύρος που θα αφορά όλα τα Βαλκάνια.

Ξεχωριστή στιγμή στη χθεσινή συγκέντρωση της προσφυγομάνας περιοχής, ήταν ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο βετεράνος αγωνιστής και επί 18 χρόνια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδης.Ο δάσκαλος, όπως τον αποκάλεσε ο Στρ. Κόρακας, τόνισε ότι το μυστικό των κομμουνιστών όλα αυτά τα χρόνια είναι ένα: Οτι είναι αδέσμευτοι από ύποπτα και αντιλαϊκά συμφέροντα και αντίθετα είναι δεσμευμένοι με τον λαό και την πατρίδα τους. Αυτό, είπε, βεβαιώνεται εδώ και 81 χρόνια και παραφράζοντας τον ποιητή, τόνισε: "Κλείσε μέσα σου τα συμφέροντα του λαού και θα αισθανθείς κάθε είδους μεγαλείο να αγωνίζεσαι και να νικάς".

Με το σύνθημα "Αντεπίθεση λαέ, ισχυρό ΚΚΕ", υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι τον Στρ. Κόρακα ο οποίος από την αρχή της ομιλίας του τόνισε ότι όταν κάποιος μιλάει σε μία λαϊκή και προσφυγική συνοικία τότε δε χρειάζονται λεπτομέρειες για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ αφού οι κάτοικοί της τη γνωρίζουν από πρώτο χέρι στην καθημερινή τους ζωή. Αναφέρθηκε αναλυτικά στην αντιλαϊκή πολιτική της ΟΝΕ και στα δεινά που αυτή επιφυλάσσει στους λαούς της Ευρώπης και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να δυναμώσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ που είναι το μόνο βόλι στην καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής.

Με το σύνθημα "50 χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία, χούντες, πολέμοι, τρομοκρατία", απάντησαν οι συγκεντρωμένοι στις επισημάνσεις του Στρ. Κόρακα για τον εγκληματικό βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας, ενάντια σε έναν λαό που δεν υποτάσσεται στη "νέα τάξη πραγμάτων". Στο σημείο αυτό κατήγγειλε τα ψέματα της κυβέρνησης η οποία αφού έβαλε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή της για τους βομβαρδισμούς και δίνει κάθε είδους διευκολύνσεις στους επιδρομείς, λέει ψέματα ότι δε μετέχει. Οι συγκεντρωμένοι απάντησαν με το σύνθημα "Επεσαν οι μάσκες των εκσυγχρονιστών, είναι τα τσιράκια των ιμπεριαλιστών" και ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου ζήτησε στις εκλογές να καταδικαστεί αυτή η πολιτική αλλά και όσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη στηρίζουν.

Μας λένε ότι είναι τυχοδιώκτες όσοι ζητάνε από την κυβέρνηση να ορθώσει το ανάστημά της ενάντια στο ΝΑΤΟ, είπε ο Στρ. Κόρακας και υπογράμμισε εύγλωττα ότι με αυτήν τη λογική, "τυχοδιώκτες" είναι και οι αγωνιστές του 1821, του πολέμου του 1940 και της Εθνικής Αντίστασης που "τυχοδιωκτικά" αποφάσισαν να ορθώσουν το ανάστημά τους στους τότε ισχυρούς και με τον αγώνα τους υπάρχει σήμερα η Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ