Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΩΝΑΣ
Κάντε την ψήφο σας βόλι

Την υπόσχεση ότι στις 13 Ιούνη ο λαός της Πετρούπολης θα ενισχύσει με όλες του τις δυνάμεις - όπως εδώ και χρόνια κάνει - το ΚΚΕ, προκειμένου να πάρουν ένα μάθημα οι ντόπιοι υποτακτικοί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, έδωσαν χτες βράδυ οι συγκεντρωμένοι στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην οδό 25ης Μαρτίου.

Με τα συνθήματα "Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι Περσικός, εδώ δε θα περάσει ο ιμπεριαλισμός" και "Ισχυρό ΚΚΕ αντεπίθεση λαέ", οι κάτοικοι της Πετρούπολης έστειλαν το δικό τους μήνυμα στο λαό της Γιουγκοσλαβίας τη στιγμή που τα γεράκια του ΝΑΤΟ το στέλνουν στην "ειρήνη των όπλων". Τη στιγμή που το Γιουγκοσλαβικό Κοινοβούλιο στη σκιά του θανάτου και με το πιστόλι στον κρόταφο αναγκάζεται να αποδεχτεί τους όρους της ομάδας των οχτώ, ο λαός της Πετρούπολης, μαζί με το λαό όλης της χώρας στέλνει μήνυμα συμπαράστασης και αγώνα.

"Την ώρα που ο λαός της Γιουγκοσλαβίας βομβαρδίζεται και σέρνεται σε μια "συμφωνία ειρήνης" εμείς πρέπει με όπλο και την ψήφο μας στις ευρωεκλογές να στείλουμε μήνυμα ότι η "νέα τάξη πραγμάτων", που θέλουν να επιβάλουν στη γειτονιά μας δε θα περάσει", τόνισε στην ομιλία του ο Γιάννης Θεωνάς,ευρωβουλευτής και υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία υπογράμμισε, ότι στόχος του ΝΑΤΟ είναι τα Βαλκάνια να μετατραπούν σε μια ήσυχη αυλή - προτεκτοράτο της Αμερικής, για να μπορούν οι ιμπεριαλιστές να φτάσουν στις ενεργειακές πηγές της Μέσης Ανατολής και να ξεζουμίσουν τα πλούτη τους. Για να απευθυνθεί στη συνέχεια στους νέους που παρευρίσκονταν στη συγκέντρωση και να τους καλέσει να αντιδράσουν στη μετατροπή του εθνικού στρατού της χώρας μας σε μισθοφορικό τάγμα του ΝΑΤΟ. Και φυσικά ήρθε η δυναμική απάντηση των νέων που με τις γροθιές υψωμένες βροντοφώναξαν"κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία".

Καταλήγοντας ο Γ. Θεωνάς, κάλεσε τους Πετρουπολιώτες και Πετρουπολιώτισσες με την ψήφο τους στις 13 Ιούνη να στείλουν το δικό τους μήνυμα - βόλι στην καρδιά του ιμπεριαλισμού.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Πετρούπολης Γ. Γιώγος και ο επίτιμος δήμαρχος Νίκος Παξιμαδάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ