Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ
Οι Ελληνες δεν είναι ραγιάδες

Στη Λάρισα περιοδεύει από χτες ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κόμματος

"Η ένστασή μου με την εκσυγχρονιστική συμμορία ή συμμορία του Κ. Σημίτη είναι πολλαπλή. Το τελευταίο διάστημα εξεδήλωσε ένα απίστευτο σύμπλεγμα εθνικής μειοδοσίας, από τα Ιμια και τη Μαδρίτη μέχρι τους "S-300" και την παράδοση Οτσαλάν. Καταργείται η κυριαρχία μας στο Αιγαίο, η μήτρα του πολιτισμού μας. Μας έδειξαν ξεκάθαρα το πρόσωπο του γραικυλισμού".

Αυτό τόνισε χτες ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, καθηγητής πανεπιστημίου Κ. Ζουράρις,κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

"Ο λαός μας, είπε, απέδειξε το τελευταίο διάστημα ότι είναι αριστοκρατικός λαός. Εξεγέρθηκε υπέρ του δικαίου και κατά της τυραννίας και απέδειξε ότι συνεχίζει να παράγει νεοελληνικό πολιτισμό".

Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο υποψήφιος του ΚΚΕ τόνισε ότι πρόκειται για μια συμμαχία της δυτικής οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας, που προσβάλλει βάναυσα τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας και έχει σαν στόχο να δημιουργήσει μια Ευρώπη των δύο τρίτων.

Μιλώντας για το ξεκλήρισμα των Ελλήνων αγροτών ο Κ. Ζουράρις επισήμανε ότι μαζί τους γίνεται προσπάθεια να ξεκληριστεί και ο ελληνικός πολιτισμός."Οταν ξεριζώνεται η ελληνική άμπελος, για να πάρει τη θέση της το σταφύλι Καλιφόρνιας, είναι σαν να ξεριζώνεται μια ιστορία 3.000 ετών".

Περιοδεία στο ΤΕΙ Λάρισας

Αμέσως μετά, ο Κ. Ζουράρις πραγματοποίησε περιοδεία στο ΤΕΙ της πόλης. Εκεί συναντήθηκε με τον πρόεδρο Αγγ. Τζαχάνη, τους σπουδαστές και το προσωπικό του ΤΕΙ και ενημερώθηκε για τη λειτουργία και τα προβλήματα του Ιδρύματος.

Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που επιχειρεί το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας δωρεάν Παιδείας ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν. "Στο Παρίσι όπου δίδασκα, είπε ο Κ. Ζουράρις, γινόταν μια μεταρρύθμιση ή μεταρρυθμισούλα κάθε δύο μήνες. Στην Ελλάδα γίνεται μια και καλή..."

"- Επεσε πάνω μας όπως πέφτουν οι βόμβες στη Γιουγκοσλαβία", είπε ο πρόεδρος του ΤΕΙ, για να απαντήσει ο υποψήφιος του ΚΚΕ: "Δεν πρέπει, πάντως, να φοβάστε αφού έχετε κοντά το στρατηγείο του ΝΑΤΟ... ". Γέλια ακούστηκαν στην αίθουσα και η φράση, "γι' αυτό φοβόμαστε περισσότερο".

Εκδήλωση στο "Φρούριο"

Το απόγευμα ο Κ. Ζουράρις μίλησε σε εκδήλωση στο κέντρο "Φρούριο", όπου συμμετείχαν άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών. Εκεί, με το δικό του τρόπο επικοινωνίας, ο υποψήφιος του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις συνέπειες που θα έχει για τη χώρα μας η ένταξή της στην ΟΝΕ και η πολιτική της συμμορίας των εκσυγχρονιστών, όπως είπε χαρακτηριστικά. "Μόνο ένα λαός ραγιάδων μπορεί να έχει όραμα τη Νομισματική Ενοποίηση. Ο ελληνικός λαός πάντοτε είχε σαν όραμα την ελευθερία", είπε ο Κ. Ζουράρις.

Απαντώντας στο ερώτημα, γιατί τάχτηκε με το ΚΚΕ, υπογράμμισε πως "είμαι με το ΚΚΕ, γιατί έχει σαν όραμα τη δημιουργία ενός νέου ΕΑΜ, στα πρότυπα του '41 - '44. Γιατί έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με το ΝΑΤΟ, αυτήν τη συμμορία των λακέδων. Γιατί είναι ξεφτίλα να συρρικνώνουν τον ελληνικό λαό, στο λαό του χρηματιστηρίου".

Τέλος, μιλώντας για την ανταπόκριση που έχει το ΚΚΕ από τον ελληνικό λαό, είπε ότι αυτές τις μέρες που περιοδεύει στη χώρα, βλέπει μια θετική ανταπόκριση, χωρίς να γνωρίζει αν αυτό θα εκφραστεί και σε ψήφους. "Ο λαός μάς περιβάλλουν με αισθήματα αποδοχής και αγάπης" τόνισε.

Αμέσως μετά ο Κ. Ζουράρις μίλησε σε συγκέντρωση του Κόμματος στον Τύρναβο μαζί με τον Γ. Παττάκη, ενώ σήμερα θα επισκεφτεί το ΙΚΑ, τη ΔΕΗ, τη νομαρχία και αμέσως μετά θα περιοδεύσει στο εμπορικό κέντρο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ