Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
"Κάποτε πρέπει "να τα πάρουμε" ανάποδα... "

Τα πολλά προβλήματα ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, του "Λαϊκού", όπου περιόδευσαν χθες ο Σπ. Χαλβατζής και ο Αλ. Τομαράς,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος αντίστοιχα, "βγαίνουν" αυθόρμητα από τα χείλη των εργαζομένων. Είναι το ελλιπές προσωπικό που επιβαρύνει το υπάρχον και υποβαθμίζει και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Είναι η έλλειψη σημαντικών μηχανημάτων, όπως αυτή ενός αξονικού τομογράφου. Είναι ακόμη η έλλειψη βούλησης των αρμοδίων να λύσουν αυτά τα προβλήματα, καθώς η... "γραφειοκρατία" καθυστερεί ανησυχητικά ακόμα και την προμήθεια του Νοσοκομείου με έναν αξονικό τομογράφο που έκανε δωρεά μια ασθενής. Είναι και οι συνθήκες εργασίας στα μαγειρεία, στα σιδερωτήρια - όπου η θερμοκρασία φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου - και αλλού.

"Θα "τα πάρουμε" ανάποδα με αυτά που ζούμε" σημειώνουν εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο. "Κάποτε πρέπει να γίνει κι αυτό", απαντά ο Σπ. Χαλβατζής. Και ένα τέτοιο "σκαλί" αποτελούν και οι ευρωεκλογές της 13ης Ιούνη. Σ' αυτές τις εκλογές, σημείωσε ο ίδιος, πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα πως ο κόσμος δε σταυρώνει τα χέρια. Πως υπάρχει αντίσταση.

Κι αυτή η αντίσταση πρέπει να εκφραστεί. Γιατί "όσα δικαιώματα έχετε θα τα χάσετε. Αν τους αφήσουμε, θα οδηγηθούμε σε κατάσταση φτώχειας και δυστυχίας", υπογράμμισε στους εργαζόμενους ο Αλ. Τομαράς. Κι ήταν πολλοί αυτοί που ζητούσαν το προεκλογικό φυλλάδιο με τις θέσεις του Κόμματος και άλλοι που έλεγαν: "Θα το ρίξω στο ΚΚΕ". Αλλωστε, οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι στους αγώνες θα είναι δίπλα τους και την επομένη της 13ης Ιούνη. Απόδειξη ότι ήταν πολλοί εκείνοι που γνώριζαν το πρόσωπο του Σπ. Χαλβατζή και έλεγαν: "Εσείς έχετε ξανάρθει". Για να τους απαντήσει: "Δώστε μας δύναμη να ερχόμαστε ακόμα πιο συχνά. Στείλτε μήνυμα αντίστασης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ