Παρασκευή 4 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Οι αριστεροί δεν πατάνε σε δυο βάρκες

Στο Νομό Κοζάνης περιόδευσε και μίλησε χτες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

"Οι εργαζόμενοι, οι πατριώτες, οι προοδευτικοί άνθρωποι που ποθούν το καλό του τόπου, δεν πρέπει να παρασυρθούν από τα κόμματα που ψαρεύουν αριστερές ψήφους όπως ο ΣΥΝ. Αριστερό δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα που πατά σε δύο βάρκες, που έχει ψηφίσει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που στηρίζει τον ευρωπαϊκό μονόδρομο". Αυτά σημείωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος στη χτεσινοβραδινή προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαϊδας. Οι εκατοντάδες πολίτες που πήραν μέρος στη συγκέντρωση άφησαν τον ενθουσιασμό και την πίστη τους σε ένα δυνατό ΚΚΕ να εκφραστεί με βροντερά συνθήματα: "Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη", βροντοφώναξαν και το σύνθημα στο πανό σηματοδοτούσε τη διέξοδο απέναντι στη βαρβαρότητα: "Ψηφίζουμε ΚΚΕ βομβαρδίζουμε το ΝΑΤΟ και την ΟΝΕ".

Νωρίτερα, χτες το πρωί, ο Γιώργος Μαυρίκος περιόδευσε στον ΑΗΣ Καρδιάς της ΔΕΗ και στο Λιγνιτικό Κέντρο Αμυνταίου. Μιλώντας στη συγκέντρωση των εργατών του ΑΗΣ Καρδιάς της ΔΕΗ, στο λεκανοπέδιο Πτολεμαϊδας - Αμυνταίου, ο Γ. Μαυρίκος κατήγγειλε: "Αποτελεί πρόκληση για τους λαούς της Ευρώπης, η τοποθέτηση του γραμματέα του ΝΑΤΟ Χαβιέρ Σολάνα στη θέση του υπουργού Εξωτερικών και Αμυνας της ΕΕ. Είναι μια προσπάθεια τρομοκράτησης των λαών της Ευρώπης. Ενας τρόπος να τους πουν ότι ΕΕ και ΝΑΤΟ είναι το ίδιο πράγμα". Υπογράμμισε μάλιστα ότι "με την εκλογή του Σολάνα έπεσε το προσωπείο αυτών που ισχυρίζονται ότι η ΕΕ πρέπει να αναπτύξει τη δική της αυτόνομη εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας. Η ΕΕ έχει ήδη ενιαία εξωτερική πολιτική, μόνο που είναι ίδια με την πολιτική του ΝΑΤΟ. Η ΕΕ βομβαρδίζει τη Γιουγκοσλαβία, συμμετέχει στις αποφάσεις και στους στρατηγικούς σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού".

Ο Γ. Μαυρίκος, στη διάρκεια της περιοδείας του, επισκέφθηκε ακόμη το ορυχείο του κεντρικού πεδίου και μίλησε στους εργάτες κατά την αλλαγή της βάρδιας. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εργάτες να δώσουν στις 13 του Ιούνη το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση, μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της λιτότητας και της υποταγής. "Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος κόντρα στην υποτέλεια, κόντρα στον σύγχρονο ευρωραγιαδισμό", σημείωσε και κάλεσε τους εργαζόμενους να μην παγιδευτούν, να μην πέσουν θύματα των προεκλογικών υποσχέσεων και ψηφίσουν ενάντια στα συμφέροντά τους.

Οι εργαζόμενοι τόσο στον ΑΗΣ Καρδιάς όσο και στο Ορυχείο εκφράστηκαν με εκτίμηση για τη συνεπή αντιπολεμική και αγωνιστική στάση του Κόμματος. Ακόμη και εργάτες από τον συντηρητικό χώρο, δήλωσαν πως είναι πια καιρός να δοθεί λένα μάθημα στα δύο μεγάλα κόμματα του δικομματισμού. Να καταδικαστεί η πολιτική της υποτέλειας και της λιτότητας που εφαρμόζουν σε βάρος των εργαζομένων. Το κλίμα στα ορυχεία και τα εργοστάσια τη ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα είναι αυτή τη φορά πολύ ενθαρρυντικό για το ΚΚΕ. Κάτι σημαντικό φαίνεται να αλλάζει στις διαθέσεις των εργαζομένων. Η πεποίθηση όλων είναι ότι η εκλογική δύναμη του ΚΚΕ στην Πτολεμαϊδα, σ' αυτές τις εκλογές, θα είναι σημαντικά αυξημένη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ