Τρίτη 13 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διαδηλώνουν ενάντια στην παρουσία του Κοέν

Απόψε, στις 7 το βράδυ, στο άγαλμα Βενιζέλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στην παρουσία του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ, στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει απόψε, Τρίτη, στις 7 το απόγευμα, στο Αγαλμα του Βενιζέλου, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Με ανακοίνωσή της, καλεί το λαό να διαδηλώσει μαζικά την αντίθεσή του στην παρουσία του βασικού συνεργού στο έγκλημα κατά του γιουγκοσλαβικού λαού και να καταστήσει σαφές ότι ο Αμερικανός επικυρίαρχος είναι ανεπιθύμητος στην πόλη και την περιοχή.

Να καταγγείλει την πρόσφατη απροκάλυπτη και βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους νεολαίους κομμουνιστές, το βράδυ της Κυριακής στο Λιμάνι, που αποτέλεσε ακόμη ένα δείγμα υποτέλειας της κυβέρνησης προς τις εντολές των αφεντικών της. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η επίθεση έγινε μόλις δύο μέρες πριν την επίσκεψη του Ου. Κοέν στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού καλύπτεται από πλήρη μυστικότητα. Η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα, προκειμένου ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ να μη βρεθεί αντιμέτωπος άμεσα με τις αντιδράσεις του λαού.

Οι οικοδόμοι

Ανεπιθύμητο κηρύσσουν οι Οικοδόμοι της Θεσσαλονίκης τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Κοέν, στην πόλη τους, όπως δηλώνουν σε Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησαν. Τονίζουν δε πως "δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν εγκληματία πολέμου, σε κανέναν από το γνωστό φασιστοσόι (Κλίντον - Μπλερ - Σολάνα) να μετατρέψουν, με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, τη Θεσσαλονίκη σε πρωτεύουσα των αμερικανοΝΑΤΟικών επιχειρήσεων για την καταδυνάστευση των λαών των Βαλκανίων".

"Η Θεσσαλονίκη είναι πρωτεύουσα για τη διεθνή ύφεση και ειρήνη, πρωτεύουσα του πολιτισμού", καταλήγει το Δελτίο Τύπου του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ