Τρίτη 13 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
"Δίνετε εξετάσεις στο "μεγάλο αφεντικό""

Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Δ. Τάξης με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση των ΜΑΤ κατά των φιλειρηνιστών στη Θεσσαλονίκη

Τη δική της άμεση απάντηση στον κυβερνητικό τρομοκρατικό αυταρχισμό δίνει η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ με ανοιχτή επιστολή που απευθύνει προς τον τοπικό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοϊδη, και μέσω αυτού προς την κυβέρνηση, με αφορμή την τελευταία επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων εναντίον των διαδηλωτών κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Συγκεκριμένα στην ανοιχτή επιστολή της η ΝΕ Ημαθίας τονίζει:

"Κύριε Υπουργέ

Η ανοιχτή, όπως θα διαπιστώσετε, επιστολή δεν έχει εσάς σαν αποκλειστικό παραλήπτη, αλλά συνολικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Απλά απευθύνεται προς εσάς, σαν καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό (Δημόσιας Τάξης) αλλά και σαν βουλευτή που εκλέγεται από το νομό μας.

Κύριε Υπουργέ

Στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, της οποίας είστε μέλος, επιχειρήθηκε η ιδεολογική - πολιτική τρομοκράτηση του λαού με το επιχείρημα "ή εμείς ή η Δεξιά", προσπαθώντας να παρουσιαστεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ σαν κάτι που είναι ριζικά αντίθετο με την πολιτική της ΝΔ. Η πραγματικότητα όμως, και του κυβερνητικού τομέα που προϊστασθε, αποδεικνύει ότι είστε εξίσου αντιδημοκρατική, βίαια και επικίνδυνη κυβέρνηση τόσο με αυτές της ΝΔ πρόσφατα, όσο και με τις προδικτατορικές κυβερνήσεις της δεξιάς παλιότερα. Δύο απλά παραδείγματα:

Παράδειγμα πρώτο: Τον προηγούμενο μήνα εκατοντάδες διαδηλωτές (με επικεφαλής μέλη και στελέχη του ΚΚΕ) κατέκλυσαν το λιμάνι του Λιτόχωρου για να εμποδίσουν την αποβίβαση των αμερικανικών στρατευμάτων που επρόκειτο από εκεί να αναχωρήσουν για τη Γιουγκοσλαβία προκειμένου να επιβάλλουν την "ειρήνη" που επιβλήθηκε με το πιστόλι στον κρόταφο. Να σας θυμίσουμε ότι το Σύνταγμα της χώρας (άρθρο 27), απαγορεύει την παραμονή ή διέλευση ξένων στρατευμάτων χωρίς την έγκριση, με μεγάλη πλειοψηφία, της ελληνικής Βουλής. Τέτοια απόφαση δεν υπάρχει. Επομένως οι διαδηλωτές υπεράσπιζαν και το Σύνταγμα της χώρας. Ποια η δική σας στάση; Στείλατε πάνοπλους εκατοντάδες άνδρες των ΜΑΤ, για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, τσαλαπατώντας το Σύνταγμα της χώρας και υπερασπιζόμενοι το "δικαίωμα" των Αμερικανών φονιάδων να μας θεωρούν αποικία τους.

Παράδειγμα δεύτερο: Το Σάββατο 10 και 11 Ιούλη χιλιάδες νέοι και νέες της ΚΝΕ από όλη την Ελλάδα, πραγματοποίησαν φιλειρηνική διαδήλωση σε Λιτόχωρο, Ευζώνους και Θεσσαλονίκη. Είχαν μάλιστα το "θράσος" να θεωρήσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ελληνική επικράτεια και να διεκδικήσουν το δικαίωμα, να διαδηλώσουν την απαίτησή τους, να μην χρησιμοποιείται αυτό σαν ορμητήριο του ΝΑΤΟ. Ποια η δική σας στάση; Ρίξατε δακρυγόνα και χημικά για να διαλύσετε συγκέντρωση 16χρονων και 20χρονων παιδιών! Δίνατε φαίνεται και με αυτό τον τρόπο εξετάσεις στο "μεγάλο αφεντικό", τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ που επισκέπτεται τη χώρα μας, για να εξετάσει τις "επιδόσεις" σας στην "καταπολέμηση της τρομοκρατίας".

Κύριε Υπουργέ: Ο κατάλογος των αντιδημοκρατικών - τρομοκρατικών ενεργειών δεν έχει τελειωμό. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την ανακήρυξη από τα δικαστήρια κάθε απεργίας "σαν παράνομης και καταχρηστικής"; Τη χρησιμοποίηση των ΜΑΤ ενάντια σε κάθε διαδήλωση του λαού μας; Την υπογραφή της συνθήκης ΣΕΝΓΚΕΝ; Τις επιχειρήσεις "σκούπα" ενάντια στους Αλβανούς οικονομικούς πρόσφυγες με πρόσχημα την καταπολέμηση της εγκληματικότητας (που διαρκώς φουντώνει στη χώρα μας)...

Κύριε Υπουργέ:

Εχετε με σαφήνεια πάρει θέση, εσείς και η κυβέρνηση που υπηρετείτε, ΑΠΕΝΑΝΤΙ από το λαό και τα προβλήματά του. Τον θεωρείτε εχθρό που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάθε τρόπο, σε κάθε αγωνιστικό του σκίρτημα, ενώ φίλοι σας είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, το κεφάλαιο, των οποίων τα συμφέροντα με κάθε τρόπο εξυπηρετείτε. Οσο και αν προσπαθείτε να κρυφτείτε, δεν μπορείτε καν να μακιγιάρετε το αποκρουστικό - τρομοκρατικό σας πρόσωπο. Να σας θυμίσουμε όμως, πως, πάντα το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός χρησιμοποιεί το υπαλληλικό- πολιτικό του προσωπικό, σαν αντικείμενο μιας χρήσης. Να σας θυμίσουμε ακόμη και το παλιό σας σύνθημα πως "Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ, ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΝΙΚΑ". Ερχεται, λοιπόν, η ώρα που ο λαός θα γκρεμίσει εσάς και την πολιτική σας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ