Τρίτη 13 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δικομματικά παιγνίδια συνδικαλιστών

Ενα παιγνίδι δικομματισμού, σε μικρογραφία, παίζεται τον καιρό αυτό στη Λάρκο της Λάρυμνας. Πρωταγωνιστές του είναι οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ και σκοπός τους ο αποπροσανατολισμός των εργαζομένων και η καλλιέργεια της ηττοπάθειας και των σχετικών αντιλήψεων, περί αναποτελεσματικότητας των αγώνων.

Ετσι, αφού η ΠΑΣΚΕ στήριξε τη ΔΑΚΕ, για το σχηματισμό του προεδρείου στο σωματείο, μετά τις πρόσφατες εκλογές, τώρα παίζουν το παιγνίδι της "γάτας και του ποντικιού", με τη διοίκηση της εταιρίας, κηρύσσοντας "απεργίες", για τα μάτια του κόσμου, που στη συνέχεια τις αναστέλλουν με διάφορα προσχήματα, όπως έκαναν και για τη χτεσινή κινητοποίηση. Και τα κάνουν αυτά, την ίδια ώρα, που ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν άλλη μια φορά τους εργαζόμενους, υπογράφοντας διετή σύμβαση εργασίας με εξευτελιστικές αυξήσεις, ενώ την ίδια στιγμή, βάζουν "πλάτες" στο "αθόρυβο" πέρασμα της κυβερνητικής πολιτικής ξεπουλήματος και ιδιωτικοποίησης της Λάρκο.

Δίκαια, λοιπόν, ο συνδυασμός του Αγωνιστικού Μετώπου καταγγέλλει το στημένο παιγνίδι και καλεί τους εργαζόμενους, να αμφισβητήσουν τα μεγάλα και παχιά, αλλά κούφια λόγια, να αντισταθούν στη λογική του ραγιαδισμού και της ηττοπάθειας και να ανατρέψουν με την πάλη τους τους συμβιβασμένους και την πρακτική τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ