Τρίτη 13 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Εφυγε" ο Γ. Χονδρόπουλος

Την Κυριακή το πρωί έφυγε από κοντά μας ο σ. Γιάννης Χονδρόπουλος σε ηλικία 72 χρόνων. Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα τον είχε χτυπήσει η αγιάτρευτη αρρώστια, εντούτοις ο σ. Γιάννης στάθηκε όρθιος και έμεινε στο πόστο του μέχρι την τελευταία του πνοή, ως πρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Αθηνών και Περιχώρων.

Ο Γ. Χονδρόπουλος γεννήθηκε στο Λαύριο στις 17.5.1927. Οι γονείς του ήταν εργάτες.

Το 1945 ήρθε στην Αθήνα και από τότε έμεινε στην Καισαριανή. Δούλεψε τσαγκάρης σε διάφορα εργοστάσια. Το 1948 συνελήφθη σε υπόθεση ΕΠΟΝιτών τσαγκαράδων και εξορίστηκε για οχτώ μήνες στη Μακρόνησο.

Το 1955 έγινε μέλος της ΕΔΑ και διατέλεσε μέλος του Τομεακού Οργάνου της ΕΔΑ μέχρι και το 1967. Η Χούντα τον συνέλαβε το 1967. Καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλακή που εξέτισε στις Φυλακές "Αβέρωφ".

Ηταν μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ. Από το 1976 ήταν μέλος της Ομοσπονδίας των Ενώσεων Αθήνας των ΕΒΕ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΒΕ Παγκρατίου. Την περίοδο 1980 - 88 ήταν πρόεδρος των ΕΒΕ Παγκρατίου.

Το 1989 εκλέχτηκε γραμματέας της ΠΟΣ ΤΕΒΕ, ενώ διατέλεσε και μέλος του ΔΣ του ΤΕΒΕ. Από το 1996 ήταν πρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Αθήνας. Η κηδεία του έγινε χτες στο Νεκροταφείο της Καισαριανής. Επικήδειους εκφώνησαν ο δήμαρχος Καισαριανής Γ. Κατημερτζής,ο πρόεδρος της ΠΟΣ - ΤΕΒΕ, Γ. Τριάντης,ο Γ. Σφικτέλης,μέλος του ΔΣ της Ενωσης Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Αθηνών, κ.ά.

  • Η γυναίκα του Τασούλα Χονδροπούλου και τα παιδιά του καθώς και σύντροφοί του από την ΚΟ Π. Καισαριανής προσφέρουν στη μνήμη του σ. Γιάννη 50.000 δραχμές στην ΚΟ Πάνω Καισαριανής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ