Τρίτη 13 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στη διάθεση των ΝΑΤΟικών δολοφόνων το λιμάνι

Στη διάθεση των ΝΑΤΟικών δολοφόνων παραμένει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μέσα στο οποίο απαγορεύεται η διέλευση στους Ελληνες πολίτες. Μετά και την προχθεσινή επίθεση των ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών που ήθελαν να πραγματοποιήσουν πορεία μέσα στο λιμάνι, αποδείχτηκε περίτρανα πλέον πως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης τελεί υπό ΝΑΤΟική κατοχή.

Σήμερα θα το επισκεφθεί ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ο. Κοέν, ο οποίος μάλιστα θα επισκεφθεί, συνοδεία δημοσιογράφων, τη ναυαρχίδα του αμερικάνικου στόλου που πλέει στα ανοιχτά του Θερμαϊκού. Η μετάβαση στο πλοίο θα γίνει με ελικόπτερα. Την Πέμπτη εξάλλου, τα τρία αμερικάνικα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, πιθανά για να παραλάβουν πολεμικό οπλισμό και τμήμα των πεζοναυτών που έκανε απόβαση στην παραλία της Γρίτσας πριν περίπου ένα μήνα.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η διέλευση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων. Μέσα στο Σαββατοκύριακο κατέπλευσε ένα αγγλικό πλοίο που ξεφόρτωσε 100 οχήματα και 70 κοντέινερ, ενώ αεροπορικώς ήρθαν οι 70 στρατιώτες που τα μετέφεραν στο Κόσσοβο.

Χθες κατέπλευσε ένα ισπανικό πλοίο, ενώ αύριο Τετάρτη μαζί με τα 5 ρωσικά πολεμικά πλοία, θα καταπλεύσουν ένα ιταλικό πλοίο που μεταφέρει στρατιώτες και οπλισμό για το Κόσσοβο και δύο αγγλικά που θα παραλάβουν τους 700 στρατιώτες που αποχωρούν από την αγγλική "επικράτεια" στο Κοσσυφοπέδιο.

Τα πέντε ρώσικα πλοία αναμένεται φτάσουν στο λιμάνι τα ξημερώματα της Τετάρτης 14 του Ιούλη. Μεταφέρουν 130 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 450 στρατιώτες. Εντός της ίδια μέρας θα πρέπει να αναχωρήσουν για τα Σκόπια προκειμένου μέχρι τις 16 του Ιούλη να εγκατασταθούν στο Κοσσυφοπέδιο. Οπως όλα δείχνουν, η διέλευση των Ρώσων που θα προστεθούν στο στρατό κατοχής, θα γίνει υπό την υψηλή εποπτεία των Αμερικανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ